INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 26/01/2005  Ruralcat

El Ministeri i els productors de fruita avancen en l'estudi de la creació d'una interprofessional

El ministeri i les organitzacions de productors es van reunir a Madrid per estudiar la creació d'una Organització Interprofessional de Fruita Dolça, com resposta a la inquietud sobre aquest tema des de diversos àmbits del sector, tant associatius com institucionals.

Moment de la reunió entre el MAPA i els representants del sector de la fruita dolça

Font: MAPA

A la reunió hi van assistir el Director General d'Indústria Agroalomentària, Jorge Santiso i representants dels principals operadors i distribuïdors del sector: l'Organització Interprofessional Aipema, a més de Mercasa, Asedas, MAKRO, DIA i Mercadona, la Federació Nacional d'Associacions de la Indústria de Vegetals, l'Associació de Majoristes i Exportadors i la Federació Espanyola de Associacions de Productors i Exportadors de Fruites, Hortalisses, Flors i Plantes Vives (FEPEX). Segons un comunicat del MAPA, a la reunió es va acordar com pas previ anar remetent els objectius de la Interprofessional per al seu estudi. Concreta que es van analitzar la necessitat de fixar objectius, utilitat i àmbit de l'organització interprofessional i el seu paper en l'Organització Comuna del Mercat (OCM). El Ministeri va recollir els plantejaments de la Federació d'Exportadors sobre la situació del sector de la fruita, i els aspectes lligats a la formació de l'organització interprofessional. A més a més, va apuntar les propostes del sector de la distribució per definir objectius, iniciatives, utilitat, equilibris i aspectes que quedarien fora de l'organització.

FEPEX creu que la proposta és poc concreta

En declaracions posteriors a la reunió, el president de FEPEX, José María Pozancos, va rebutjar la iniciativa del MAPA per manca de concreció, "ja que de moment no s'han establert objectius, línies d'actuació ni se sap a quins productes afecta". També va assenyalar que aquest plantejament "no contribueix a complir l'objectiu prioritari de FEPEX, que és defensar les alternatives que donin suport a la rendibilitat del sector".