INNOVACIÓ | 03/12/2019  Ruralcat

Important paper dels assessors agraris per facilitar la innovació en els sectors agrari i forestal

Acaba d’engegar el projecte europeu i2connect que, durant cinc anys, aspira a dotar d’eines als assessors per facilitar els processos d’innovació creativa en els sectors agrari i forestal.

Primera trobada de l'equip i2connect a Roma

Primera trobada de l'equip i2connect a Roma

Durant la primera reunió del projecte s’han posat les bases per començar a construir una gran xarxa europea de persones que assessoren explotacions agràries i que tenen interès per formar-se i facilitar la innovació creativa.

La innovació creativa és un procés mitjançant el qual actors amb coneixements complementaris (pràctic, científic, emprenedor, etc.) treballen plegats per trobar solucions a desafiaments concrets, porten aquestes solucions a la pràctica i difonen els seus resultats àmpliament. Aquest procés ha de permetre integrar totes les fonts de coneixement disponibles. Les persones que assessoren les explotacions agràries juguen un paper fonamental com a facilitadores d’aquests processos, tot i que sovint es poden trobar que els manquen eines. És precisament aquest aspecte el que es desenvoluparà amb i2connect.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (mitjançant la Subdirecció General d’Innovació Agroalimentària) de la mà del MAPAMA (Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación) i l’INTIA (Instituto navarro para la transferencia e innovación en el sector agroalimentario), formen part del consorci de 24 membres encarregat de portar a bon port aquest projecte de l’Horitzó 2020, un programa marc de la Unió europea que concentra gran part de les activitats de recerca i innovació.

Per a més informació: https://www.facebook.com/i2connect.EU/ o https://twitter.com/i2connect_eu

Font: DARP