NOVETAT A RURALCAT | 18/01/2005  Ruralcat

L'eina de recomanacions de reg amplia les seves prestacions

El portal RuralCat ha ampliat i millorat l'eina de recomanació de reg, que enguany arriba al seu tercer any de funcionament. Entre les principal novetats destaquen la incorporació de 28 nous cultius i el servei d'enviament d'un missatge al mòbil amb les dades recomanades per cultiu.

Vàlvula de reg

L'aplicació de reg permet el càlcul de la dosis a aplicar setmana a setmana en una determinada parcel·la i cultiu, a partir de les dades subministrades per les estacions de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya. Així doncs, a partir d¿ara tots els usuaris del portal tenen a la seva disposició la nova versió de l¿eina de recomanacions de reg, que es caracteritza per:
  • Una major disponibilitat cultius, amb 28 de nous i arribant a la xifra total de 40 cultius.
  • Una major facilitat en l¿accés i inscripció.
  • La possibilitat de poder rebre la recomanació de reg al seu mòbil via missatge de text (SMS)

Cultius disponibles

La millora més important s'ha realitzat en els cultius hortícoles, que ara són un total de 22. Actualment, els cultius disponibles són:
  • Cultius extensius: alfals, blat i panís.
  • Cultius llenyosos: albercoquer, ametller, avellaner, cirerer, cítrics, nectarina, noguer, perer, pistatxer, pomera, presseguer, prunera, olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles: albergínia, all, api, bròquil, calçot, carbassó, ceba, ceba tendra, col, col-i-flor, enciam, escarola, espinacs, meló, mongetera, pastanaga, patata, pebrot, pèsol, porro, síndria i tomàquet.

Més novetats

Tots aquells usuaris inscrits que facilitin el seu mòbil rebran les recomanacions de reg via missatge de text (SMS) cada setmana de forma totalment gratuïta. Aquest servei estarà disponible en breus setmanes, però ja us hi podeu donar d¿alta. L¿eina de reg és de lliure accés per tothom i tan sols es necessari inscriure's a RuralCat per poder rebre setmanalment la recomanació de reg. Com a novetat, i en un període de prova, l¿eina permet a qui no està donat d¿alta poder rebre la recomanació de reg al correu electrònic que indiqui. Passat aquest temps, si es vol seguir rebent la recomanació de reg caldrà donar-se d¿alta al portal. Per últim, destacar l'existència d¿un administrador de cultius on els usuaris poden anar modificant les característiques del cultius configurats tal i com ho creguin convenient.

Informació relacionada