SANITAT ANIMAL | 17/01/2005  Ruralcat

Guissona reitera l'estricte compliment de la normativa sanitària

La Corporació Alimentària Guissona ha manifestat que, referent a la investigació oberta per la Fiscalia de Lleida, tots els controls sanitaris privats i oficials realitzats a l¿escorxador d¿aus de la Corporació "han estat negatius, sense trobar-hi cap residu anormal".

Pollastres

En aquest sentit, ha recordat que les normes i instruccions documentades que l'Agropecuària de Guissona dóna a tots els seus socis criadors és "l'estricte compliment de la normativa vigent, amb els pinsos adequats per a cada etapa de la seva criança i fins al sacrifici de les aus". Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Antoni Siurana, ha assegurat no tenir "cap recel" sobre el sistema d'engreix de pollastres de la Corporació Alimentària de Guissona perquè el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca "garanteix la qualitat alimentària a través d'inspeccions rigoroses".

Investigació de la Fiscalia de Lleida

Tant l'empresa de Guissona com l¿Administració s'han referit així a la investigació oberta per la Fiscalia de Lleida arran de la denúncia presentada el mes de setembre passat pel pressumpte engreix amb mètodes il·legals en una granja del Pallars Jussà. Segons la investigació, que porten a terme el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, 20 milions de pollastres de la Corporació de Guissona en granges d'Aragó i Catalunya podrien haver estat enviats a sacrificar amb residus excessius de salinomicina sòdica. Aquest fàrmac, que se sol administrar als pollastres per evitar que contreguin una malaltia avícola, la coccidiosis, està prohibit afegir-lo al pinso durant els últims cinc dies de vida de l'animal per evitar que l'additiu antiparasitari arribi a la cadena alimentària, tot i que no té efectes nocius per a les persones.

Informació relacionada