CONSELL REGULADOR | 13/01/2005  Ruralcat

La D.O. Terra Alta comptarà amb un Centre per al foment de la cultura del vi

Després de 22 mesos de gestions del Consell Regulador de la D.O. Terra Alta, finalment es durà a terme el Centre per al foment de la cultura del vi, que se situarà a les actuals instal·lacions del Consell. El termini d¿execució serà entre gener de 2005 i maig de 2006.

Foto: D.O. Terra Alta

Foto: D.O. Terra Alta

El pressupost del projecte és de 722.214,52 euros, dels quals 480.000 euros els aporten el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i el Pla de Dinamització turística per a la comarca de la Terra Alta. Tanmateix, cal destacar la col·laboració de les administracions locals de la comarca ja que, a través de convenis subscrits amb el Consell Regulador, també hi participaran el Consell Comarcal de la Terra Alta i l¿Ajuntament de Gandesa.

Activitats enoturístiques

El disseny de l¿edifici ha anat a càrrec de tres joves arquitectes de la comarca: Enric Morelló, Joana Garde i Joaquim Ferrús. L¿edifici comptarà amb 625m2 de superfície útil repartits en 4 plantes, on s¿acollirà un recorregut ordenat per la cultura del vi a través de projeccions, tallers i exposicions, una tenda de vins de la Terra Alta i d¿altres productes alimentaris de qualitat produïts a la comarca, els serveis tècnics i administratius del Consell i una oficina de turisme. En aquest sentit, el Consell Regulador espera valoritzar els vins de la Terra Alta i potenciar l¿activitat enoturística de la zona. A la presentació del projecte hi van assistir el director de l¿INCAVI, el Sr. Joan Aguado, el director de Desenvolupament Rural, el Sr. Jordi Williams Carnès, a més de representants del Govern a les Terres de l¿Ebre i autoritats locals i provincials.