Vaques transgèniques que produeixen llet amb més proteïna
Científics de Nova Zelanda han aconseguit vaques modificades genèticament, amb còpies de més de determinats gens, i que produeixen fins a un 20% més de beta-caseïna i el 100% més de k-caseïna.
Font: CE
Concretament, per augmentar l¿eficiència i la composició de la llet incrementant-ne la caseïna, els científics han introduït còpies addicionals dels gens que expressen les proteïnes beta-caseïna i k-caseïna (CSN2 i CSN3, respectivament) dins els fribrolasts de la femella bovina. L¿anàlisi de la llet produïda va mostrar, explica l¿article de Nature, expressió i secreció de les caseïnes transgèniques. Nou de les 11 vaques, que representaven dues línies d¿expressió fortes, produïren llet amb un nivells d¿entre un 8 i un 20 per cent més de beta-caseïna i de dues vegades el nivell de k-caseïna. Aquest resultats mostren, segons la informació, que és factible obtenir més llet en l¿alta producció diària des de la perspectiva transgènica i, fins i tot, millorar les propietats funcionals de la llet. És a dir, produir llet amb més proteïna i, per tant, més ben pagada al ramader.