NOMENAMENT | 11/01/2005  Ruralcat

Sánchez-Brunete insta al sector vitivinícola europeu a consolidar la cultura del vi

El viticultor toledà i responsable del Sector Vitivinícola de COAG, Manuel Sánchez-Brunete, ha estat elegit, per unanimitat, nou president del Comitè consultiu sobre vi de la Unió Europea.

Manuel Sánchez-Brunete, nou president el Comitè Consultiu sobre vi de la UE. Foto: COAG

Manuel Sánchez-Brunete.
Foto: COAG

Aquest òrgan reuneix a representants de tots els col·lectius relacionats amb el sector (viticultors, cooperatives, enòlegs, indústries i consumidors) i assessora a la Comissió Europea en l¿el·laboració de propostes legislatives relacionades amb el vi. Sánchez-Brunete ha instat al sector vitivinícola europeu que treballi unit per la consolidació de la cultura del vi i el reforç de les seves estructures.

Principals reptes

El nou president ha avançat quins seran els seus principals reptes:
  • Canalitzar una adequada reforma de l'Organització Comuna de Mercat del sector vitivinícola, una reforma imminent que marcarà el futur d'aquest estratègic sector.


  • Defensa de la cultura del vi, del vi com aliment i de l'especificitat d'aquest producte al marge de la resta de begudes alcohòliques. Segons el nou president, les bondats del vi tenen el reconeixement de la comunitat mèdica i no es pot admetre el seu tractament com beguda alcohòlica sense més, perquè limitaria els seus marges de promoció i publicitat de manera injustificada.


  • Disseny d'estratègies que evitin la pèrdua de competitivitat dels vins europeus enfront dels arribats de països tercers, sotmesos, en molts casos, a tractaments no consentits en el territori europeu i que resten mercat als vins comunitaris.


  • Disseny i posada en pràctica de polítiques verticals del "cep a la taula", que vinculin al consumidor amb el procés d'elaboració del vi, que formin en informin als consumidors sobre com es produeixen els vins i els seus efectes beneficiosos per a la salut i el benestar.

  • Sánchez-Brunete ha declarat que "el sector s'enfronta a incerteses, amenaces i oportunitats imminents i transcendentals", i que "en els propers dos anys s¿assentaran les bases de la viticultura del segle XXI a Europa i cal treballar units i amb il·lusió".