GUARDONS | 10/01/2005  Ruralcat

Atorgat el VII Premi Fertiberia a la millor tesi doctoral dedicada a temes agrícoles

El secretari General d¿Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Moraleda ha presidit el lliurament del VII Premi Fertiberia. Aquest guardó promou un acostament entre la investigació i l¿empresa, fomentant l¿ús racional i responsable dels fertilitzants a través d¿un desenvolupament sostenible.

Lliurament del Premi Fertiberia i accèssit a Emilio Gil i Maria Lourdes Soria

Font: Mapa

A Moraleda, l'han acompanyat en el lliurament del premi, el subsecretari del MAPA, Santiago Menéndez de Luarca, El degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms del Centre i Canàries, Jose María Mateo Box, i el President de Fertiberia Jose Miguel Villar Mir. En aquesta edició el premi ha estat atorgat al Dr. Enginyer agrònom de la Universitat de Navarra, el Sr. Ignacio Irigoyen. Aquest investigador navarrès ha fet una tesi sobre l¿acumulació de nitrats en els espinacs congelats. L¿estudi està centrat en les pautes de maneig de la fertilització nitrogenada per l¿obtenció d¿espinacs amb un baix contingut de nitrats. Així mateix, s¿han concedit dos accèssits pels treballs d¿Emilio Gil Moya i Maria Lourdes Soria. El Dr. Enginyer agrònom per la Universitat de Lleida, el Sr. Gil Moya, és sotsdirector de l¿Escola Superior d¿Agricultura de Barcelona i responsable de Relacions Internacionals de la UPC, a la vegada que membre del Comitè Editorial de RuralCat. L¿accèssit li ha estat atorgat pel treball sobre la metodologia i els criteris de selecció d¿equips d¿aplicació de fitosanitaris a la vinya. Per la seva banda, la Dra. en Biologia per la Universitat de Jaén, la Sra. María Lourdes Soria, l¿ha rebut pel seu treball sobre la fertilització i el reg de l¿olivera a les comarques de Sierra Morena i Loma.

Recepció Reial

Tant el guanyador del Premi Fertiberia, Ignacio Iriguyen, com els dos accèssits Emilio Gil i Maria Lourdes Soria, han estat rebuts posteriorment pel Rei Joan Carles I al Palau de la Zarzuela. Conjuntament amb els guardonats, en aquesta recepció també hi han assistit el President de Fertiberia, Jose Miguel Villar Mir, el vicepresident, Francisco de la Riba, i el degà del Col·legi d'Enginyers Agrònoms del Centre i Canàries i president del jurat del premi, Jose María Mateo Box.