AJUTS | 19/12/2019  Ruralcat

Agricultura convoca els ajuts FEMP 2020 per fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles

Es tracta d’ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) al desenvolupament local, cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya. Aquestes ajudes poden dinamitzar més d’un centenar de projectes i generar una inversió d’uns 12 milions d’euros.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2020 adreçats a fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles i a comercialitzar i transformar els productes pesquers.

S’han convocat tres milions d’euros d’ajudes, ampliables en tres milions més, que dinamitzaran les inversions del sector pesquer, de l’aqüicultura i de la comercialització i transformació de productes pesquers. La intensitat d’ajuda pública serà del 50% per la majoria d’inversions, incrementant aquest percentatge al 60% per Confraries de Pescadors i Federacions de Confraries i Associacions del sector aqüícola.

El 36% de les ajudes convocades correspon a projectes destinats a fomentar un sector pesquer sostenible, el 28% a l’aqüicultura i el 36% a la comercialització i transformació dels productes pesquers.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 (EMC) amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb la ciutadania i el territori, i a fomentar un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia marítima de Catalunya en el sentit de reforçar el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.

Font: DARP

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància