FORMACIÓ AGRÀRIA | 06/01/2005  Ruralcat

Nova edició del curs on-line d¿aplicadors de productes fitosanitaris

Fins el 31 de gener pots fer la teva preinscripció per al curs on-line d¿aplicadors de productes fitosanitaris, que començarà el 14 de febrer i finalitzarà el 18 d¿abril. El curs, amb un límit de 50 places, permet obtenir el carnet de manipuladors de productes fitosanitaris.

Imatge d'una de les activitats del curs on-line

Imatge d'una de les activitats del curs on-line

Cada alumne tindrà un tutor que farà el seu seguiment individual, l'informarà del funcionament del curs i l'ajudarà en el seu aprenentatge. Abans de començar el curs els alumnes hauran d'assistir a una sessió presencial en la qual es presentarà el programa i la metodologia del curs i es realitzarà una pràctica d'accés a l'entorn d'aprenentatge on treballaran durant el curs. A l'acabament del curs es tornarà a fer una altra sessió presencial, en la qual es duran a terme les pràctiques de regulació de la maquinària de tractaments i l'examen final, obligatori per obtenir el carnet de manipuladors de productes fitosanitaris.

Programa del curs

El temari consta dels següents punts:
  • Els enemics dels conreus

  • Els plaguicides: descripció i generalitats

  • L'etiqueta dels envasos dels productes fitosanitaris

  • Els perills derivats de la utilització de productes fitosanitaris

  • La perillositat dels plaguicides per a la salut. Primers auxilis en cas d'intoxicació

  • Les mesures preventives i protectores en l'ús de plaguicides. Normativa legal

  • La pràctica fitosanitària correcta

  • L'aplicació de plaguicides. Maquinària de tractaments

Per als alumnes que tinguin alguna dificultat tècnica derivada de la utilització dels seus equips informàtics i per als que vulguin fer aquest curs en línia i no disposin d'equip i connexió a Internet, s'ofereix la possibilitat d'accedir a les aules d'informàtica de la xarxa d'escoles del Servei de Formació Agrària del DARP. El cost del curs és de 30 euros i per als alumnes que el segueixen amb aprofitament i aprovin l'examen oficial se'ls lliurarà un diploma que acredita la seva formació, vàlid per sol·licitar el carnet d'aplicadors de productes fitosanitaris al Servei de Protecció de Vegetals.