BONES PRÀCTIQUES | 03/01/2005  Ruralcat

La cooperativa Plana de Vic obté la certificació ISO 14001 per bones pràctiques mediambientals

La cooperativa Plana de Vic acaba obtenir la certificació ISO 14001, un distintiu que reconeix les seves bones pràctiques empresarials en benefici del medi ambient així com el compliment de les lleis més estrictes en aquest àmbit.

Cooperativa Plana de Vic

Font: Cooperativa Plana de Vic

Aquesta garantia se suma a la ISO 9001, que des de 2001 acredita la qualitat de tots els processos, productius i comercials, de la Plana de Vic, i la converteix empresa, segons els seus responsables, en "capdavantera dins del sector de pinsos". La nova certificació de la Plana de Vic, associada a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), acredita tot el sistema de gestió ambiental (SIGMA) , incloent els serveis centrals i les dues fàbriques de producció de Santa Eugènia de Berga (fàbrica de pinsos) i Manlleu (fàbrica de barreges). Des de la cooperativa s'afirma que la implantació de la ISO 14001 per a la prevenció i control dels efectes mediambientals de l¿activitat diària ha implicat un important esforç econòmic. Plana de Vic produeix anualment 90.000 tones d¿aliment per a bestiar i el subministra a més de 400 explotacions de la comarca d¿Osona.

Garantia de qualitat i traçabilitat

El sistema de qualitat de la cooperativa s¿estén també a nivell d¿explotació i un soci ja disposa d¿aquest distintiu per a la seva granja. També estan treballant en la certificació d¿altres productes de la cooperativa, com llet, carn de porc i vedella. De tots aquests productes i del pinso ja garanteixen la traçabilitat. Amb aquestes garanties (certificacions ISO 14001 i ISO 9001 i control de la traçabilitat), la Plana de Vic "referma el seu propòsit d¿arribar al consumidor oferint un producte amb total seguretat sanitària i transparència i confereix un valor afegit a les seves produccions". Segons els seus responsables, "els objectius de la cooperativa se situen en el compromís per la viabilitat de les explotacions dels socis, assumpció de nous reptes i demandes del mercat i responsabilitat plena en el compliment dels requisits mediambientals per part de tots els associats". L'ISO 14001 és una norma internacional que pot aplicar qualsevol organització que vulgui implementar i mantenir al dia un sistema de gestió mediambiental. A l'igual que les normes ISO 9000 promouen la gestió de la qualitat, les normes ISO 14001 promouen entre les empreses la gestió respectuosa amb el medi ambient.