GUARDONS | 26/12/2004  Ruralcat

El MAPA convoca el premi ¿Mejor Empresa Alimentaria Española 2004¿

El Ministeri d¿Agricultura ha convocat els premis ¿Mejor Empresa Alimentaria Española 2004¿. Després que el novembre passat es concedissin els premis del 2003, s¿ha publicat al Butlletí Oficial de l¿Estat la convocatòria per a la cinquena edició, que comptarà per primer cop amb la modalitat de producció ecològica.

Embotits

Els guardons que atorga el MAPA es lliuraran doncs enguany per primera vegada repartits en sis modalitats:
  • Exportació: per a empreses alimentàries que hagin internacionalitzat o promocionat a l¿estranger els seus productes.
  • Innovació: per a les millors actuacions en innovar, diversificar i dissenyar productes.
  • Inversió tecnològica: per a les millors actuacions en I+D i en formar els treballadors.
  • Medi ambient: per a les empreses que utilitzen tècniques més netes.
  • Desenvolupament rural: per a les entitats situades a la ruralia i vinculades a recursos primaris locals que contribueixen a desenvolupar el seu àmbit geogràfic i a millorar les rendes del sector.
  • Producció ecològica: per a les empreses dedicades a la producció ecològica que millor contribueixin a conservar la biodiversitat, respectar el medi ambient i obtenir productes d'alta qualitat.
Les empreses d'alimentació representen el 20% de la producció industrial a Espanya i són el primer sector manufacturer d¿aquest país. Segons la ministra Elena Espinosa, ¿l¿empresa alimentària és un element fonamental per a generar alternatives de diversificació de les activitats productives en el món rural, on constitueix un complement clau d'ocupació i rendes¿. Pel que fa a la producció ecològica, Espinosa diu en la convocatòria dels premis que és ¿on s'aconsegueixen productes de gran qualitat amb important incidència en el mercat¿. Poden optar als guardons totes les empreses la seu de les quals estigui dins Espanya i en relació a allò que hagin fet dins l¿any 2004. Els premis, els accèssits i els premis especials consistiran en una escultura original i un diploma i els guardonats podran utilitzar-los per promocionar-se.