SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 21/12/2004  Ruralcat

La CE i la FAO amplien el programa de seguretat alimentària

La Comissió Europea i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) han establert una nova associació que facilitarà als dirigents polítics prendre mesures efectives per millorar les condicions de les persones exposades a la inseguretat alimentària així com reduir la fam.

Manipulador de mel al Congo amb la collita d'un dia

Font: FAO. Manipulador de mel al Congo amb la collita d'un dia.

L'acord entre la CE i la FAO ha engegat un programa trienal que compta amb un pressupost de 15 milions d'euros i beneficiarà a 20 països. El seu objectiu és identificar i analitzar les necessitats de seguretat alimentària i suggerir formes de reducció de la fam basades en dades concretes.

Sensibilitzar l'opinió pública

Un altre aspecte fonamental del programa és la sensibilització de l'opinió pública i la promoció del debat sobre la inseguretat alimentària a tot el món. D'aquesta forma, la informació recopilada sobre el terreny en cadascun dels països s'utilitzarà per emprendre accions coordinades i eficaces a escala global contra la fam. El sotsdirector General del Departament Econòmic i Social de la FAO, Hartwig de Haen, ha explicat que "ens enfrontem amb el repte d'elaborar suggeriments polítics i aprendre lliçons estratègiques de les experiències de cada país per plantar cara de forma més eficaç a les necessitats de seguretat alimentària, a curt i a llarg termini, i al de potenciar la resistència dels sistemes alimentaris i dels mitjans de vida tradicionals". La cooperació entre la FAO i la Comissió Europea es remunta a 1991. Fins a ara s'ha traduït en la posada en pràctica de 116 projectes amb un pressupost total que ronda els 108 milions d'euros. La major part dels projectes han subministrat assistència tècnica als països en desenvolupament en l'àmbit de la seguretat alimentària, l'agricultura, la silvicultura i la pesca.