DESTAQUEN ELS PRIORATS I MONTSANTS | 11/05/2010  AlimenCat

Segons The Wine Advocate, un 20% dels millors vins espanyols són catalans

The Wine Advocate, la revista que dirigeix el conegut crític de vins nord americà Robert Parker, acaba de publicar la llista dels millors vins d'Espanya 2010. Enguany, dels 640 primers vins puntuats, 138 són catalans, la qual cosa representa un 20%. A més, dels 20 millors vins de l'Estat, 4 són catalans: Clos i Terrasses Clos Erasmus (DOQ Priotat), Espectacle Espectacle del Montsant (DO Montsant), Álvaro Palacios L'Ermita (DOQ Priorat) i Clos Mogador (DOQ Priorat).

VINYES VALL LLACH 051110 CONT

Vinya a les terres del Priorat. Font: Celler Vall Llach, un dels millor puntuats.

 

Les denominacions d'origen (DO) amb més vins seleccionats són Priorat, Montsant, Penedès i Empordà. La que té més presència, és la DOQ Priorat, amb 57 vins, 8 dels quals entre els 10 primers amb més de 94 punts (100 és la màxma puntuació). La següent és la DO Montsant amb 22 vins, la DO Penedès i la DO Empordà, amb 13 vins cadascuna, la DO Cava amb 11 vins, la DO Terra Alta amb 10 vins, la DO Conca de Barberà amb 5 vins, la DO Pla de Bages amb 2 vins i la DO Costers del Segre també amb 2 vins.

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha afirmat que aquest resultats són bones notícies, i un fet que evidencia que tenim un sector “viu i potent”.

Des de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el director general Oriol Guevara també es mostra molt satisfet per aquests resultats, “fet que demostra la gran qualitat i diversitat dels vins catalans i la bona acceptació que tenen en mercats com el nord americà”.