GUARDONS AGROALIMENTARIS | 13/12/2004  Ruralcat

Catalunya rep un premi "Aliments d¿Espanya 2004"

El Restaurant L'Aliança, d¿Anglès (Girona), ha estat el guardonat pel MAPA amb el premi "Aliment d¿Espanya", per haver restaurat l'antic cafè de la localitat i oferir una carta imaginativa amb productes de la zona. El premi reconeix l¿Aliança com "el millor restaurant del medi rural en presentar i innovar amb els aliments propis".

Guardons atorgats pel Ministeri. Font. MAPA

Guardons atorgats pel Ministeri. Font. MAPA

L¿Aliança és un establiment edificat amb arrels modernistes, situat al Barri Antic d¿Anglès, construït l¿any 1919 com a local social i d¿esbarjo per als pagesos d¿Anglès i rodalies. S¿anomenava inicialment Sindicat Agrícola Aliança, després Cooperativa Agrícola L¿Aliança, i durant el franquisme Cooperativa San Isidro de la Alianza. L'esforç dels seus propietàris s'ha vist de nou reconegut, aquest cop amb el guardó atorgat pel Ministeri d¿Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), que convoca anualment aquests premis amb la intenció d'incentivar aquells professionals o entitats que des dels distints camps de la comunicació, la restauració i la promoció han contribuït amb el seu treball a millorar el coneixement i la qualitat dels productes d¿Espanya.

Premis de Restauració

Un altra premi atorgat a un establiment dedicat a la restauració ha estat per al restaurant Casa Montaña, de València, "pel seu treball exhaustiu, contant amb una carta de vins molt didàctica i explicativa". Aquest guardó premiava la presentació, selecció, conservació i servei dels vins. El restaurant l¿Albufera, situat a l'hotel Melia White House de Londres, ha estat guardonat com a "millor establiment de restauració situat a qualsevol país del món, que potenciï la utilització, presentació, imatge i bon ús dels aliments d¿Espanya en la gastronomia". El MAPA ha destacat "el seu esforç en oferir plats elaborats amb productes espanyols, fins i tot en el cas de producte fresc, així com en organitzar jornades gastronòmiques". El restaurant El Callejón, d¿Albacete, s¿ha emportat el premi al millor establiment de restauració situat a Espanya, "que potenciï la utilització, presentació, innovació i bon ús dels nostres aliments en la gastronomia".

Premis a la promoció Agroalimentària

Aquesta modalitat es dirigeix als professionals o entitats que hagin promocionat qualsevol activitat relacionada amb els aliments d'Espanya, en aquest país o a l'estranger. Destaca el segon premi, atorgat a la campanya "El Sabor de la Illes Balears al Col·legi" presentada pels Serveis de Millora Agrària (Semilla, S. A.), pel "desenvolupament d'un treball cuidat i ben estructurat que ajuda a divulgar i formar els escolars i afavoreix els bons hàbits alimentaris". Pel que fa al primer premi, l¿ha rebut la campanya presentada pel consell Regulador de la Ribera del Duero, "per la forma atractiva i cuidada que utilitza per a lligar la qualitat dels seus vins amb la cultura". La "millor acció promocional en qualsevol altre país del món" ha estat per a l¿empresa Osborne Distribuïdora, S. A., per la important inversió realitzada en la promoció a l'exterior del producte "Osborne Solaz". La "millor acció promocional relativa al sistema de producció d'agricultura ecològica", un guardó que s¿estrenava enguany, ha estat per a Gosálbez Orti, S.L., per la seva "capacitat d'investigació i innovació en la presentació acurada i de qualitat del vi com a producte ecològic apostant per donar una imatge prestigiosa".

Premis de Comunicació

La millor labor informativa continuada ha estat per al Canal Cocina "per la seva divulgació de la gastronomia amb un llenguatge clar i senzill". El millor treball periodístic o literari relacionat amb l'agricultura ecològica ha estat per a Juana Labrador Moreno, pel seu treball dirigit a l'agricultor ecològic i al públic en general.

Informació relacionada