AGRICULTURA ECOLÒGICA | 09/12/2004  Ruralcat

El DARP elaborarà un Llibre Blanc de la Producció Agroalimentària Ecològica

El DARP impulsarà l¿any vinent l¿elaboració d¿un Llibre Blanc de la Producció Agroalimentària Ecològica, amb la participació de totes les veus interessades. Aquest servirà per ajudar a dissenyar les futures línies d¿actuació del Govern català en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Elaboració ecològica de produtes alimentaris. Foto: DARP

Elaboració ecològica de produtes alimentaris. Foto: DARP

Així ho va anunciar ahir el director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP, Salvador Puig, durant la inauguració de la jornada "La recerca i la Transferència tecnològica en agricultura ecològica, una eina bàsica per al desenvolupament del sector a Catalunya". L¿agricultura ecològica constitueix un model que harmonitza la producció, la conservació dels recursos naturals i el desenvolupament rural. Catalunya té més de 50.000 hectàrees inscrites i aplega la major part de la indústria elaboradora i comercialitzadora de l¿Estat espanyol amb 620 productors, 277 elaboradors i, aproximadament, 60 comercialitzadors i importadors.

Europa dóna suport a l¿agricultura ecològica

Paral·lelament a aquest anunci, la comissària d¿Agricultura i Desenvolupament Rural, Mariann Fischer Boel, va fer una crida a tots els països de la Unió Europea a fer tot el possible per donar suport al creixement del sector agrícola ecològic. Fischer Boel va explicar que la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) facilitarà que els productors canviïn a producció orgànica. En aquest sentit, la comissària va assenyalar l¿important paper de la investigació i va accentuar la necessitat de normes internacionals comunes. També es va referir al Pla d¿acció europeu per als aliments ecològics i l¿agricultura ecològica, aprovat pel Consell de Ministres el passat mes d¿octubre, i va dir que "això és un pas molt important, però només un pas intermedi en un procés continu".