MILLOR CICATRITZACIÓ I MENYS BROTS | 12/05/2010  RuralCat

Científics ajuden a millorar la capacitat de la patata per a tolerar l'emmagatzematge

Un grup d'investigadors de l'Agricultural Research Service (ARS), als Estats Units, han desenvolupat dues noves varietats de patata, la dakota crisp i la dakota diamond, que conserven una bona qualitat després de nou mesos d'emmagatzematge.

patates 051210 supral

 

La capacitat de les patates a l'hora de cicatritzar ferides i el control de brots durant l'emmagatzematge són qüestions fonamentals per a la seva posterior comercialització. De vegades, les patates pateixen ferides durant la collita que han de cicatritzar per a prevenir infeccions. D'altra banda, quan les patates es cullen, estan com adormides i no produeixen brots. Durant l'emmagatzematge, acaba aquest estat de vida latent i comença el creixement dels brots. La producció dels brots causa nombrosos canvis bioquímics perjudicials per a les qualitats nutritives i de processament de les patates.

Els investigadors de l'ARS ja han identificat els senyals hormonals que estimulen el procés de cicatrització i els mecanismes interns que estimulen la producció dels brots, i ara estan aïllant els gens responsables d'aquests senyals. L'objectiu a llarg termini d'aquest programa científic és descobrir maneres menys costoses i sense productes químics de resoldre ambdós problemes.

 

Informació relacionada