JORNADES PATT | 14/02/2014  RuralCat/DAAM

L'ECA de l'Empordà dóna suport al xai del Ripollès

Amb motiu de l'inici de la nova campanya del xai i el cabrit del Ripollès, l'ECA de l'Empordà i el Consorci Ripollès Desenvolupament van organitzar una jornada sobre les noves tendències en l'especejament del xai

A la jornada es van ensenyar noves tendències en l'especejament del xai. Font: DAAM

A la jornada es van ensenyar noves tendències en l'especejament del xai. Font: DAAM

Després de la presentació, Xavier Gallifa i Gil, president del Gremi de Carnissers de Barcelona i província, va explicar a una cinquantena de persones del sector les noves tendències a l'hora de manipular el xai. Avui dia s’aposta per una elaboració més acurada que la clàssica, a partir de la qual es poden oferir plats més atractius.

Posteriorment, dos cuiners d’alt nivell varen posar fil a l’agulla en una classe de cuina innovadora: Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (amb una estrella Michelin) i Toni Sala de la Fonda Sala d'Olost (també amb una estrella Michelin).

Durant la jornada també es va fer una presentació de la campanya gastronòmica “La cuina del xai i del cabrit del Ripollès”, que es realitza del 10 de febrer fins al 21 d'abril de 2014.


Potenciar el consum de carn de xai

 

L’objectiu d’aquesta jornada ha estat ensenyar a especejar i tallar les canals de xai, així com promoure el consum i ensenyar diferents formes i tècniques de cuina per aprofitar-ne totes les parts.

En els darrers anys el consum de carn de xai, un element essencial de la nostra cultura, ha disminuït de manera important. Malgrat tot, els ramats exerceixen un paper rellevant en la gestió dels camps i pastures i els pastors creen riquesa i preserven tradicions de tota mena de gran vàlua pedagògica.