I+D | 20/02/2014  RuralCat

Un nou mètode permet detectar el 97% de les modificacions genètiques en aliments

Un equip de científics xinesos ha publicat a la revista de l'American Chemical Society els resultats de "Macro", una prova que duplica l'eficàcia en la detecció de modificacions genètiques respecte a altres mètodes similars ja existents

Una de les imatges de l'article publicat

A mesura que creix el nombre d'aliments genèticament modificats augmenta també la demanda del consumidor perquè siguin identificats i etiquetats com a tals. Per ajudar a informar als compradors i fer complir els reglaments, un equip de científics xinesos ha desenvolupat el primer mètode integral per detectar modificacions genètiques a través d'una precisa prova, segons han publicat a la revista de l'American Chemical Society (ACS).

 

Detecta fins al 97 % de les modificacions

 

Encara que els científics han descobert moltes maneres de detectar la modificació genètica dels cultius, no existia una prova única que fes una anàlisi tan exhaustiva.

“MACRO" combina dos mètodes genètics ja coneguts per aconseguir descobrir prop del 97% de les modificacions genètiques comercialitzades conegudes, gairebé el doble que altres proves similars existents fins ara.

En el seu article, els investigadors assenyalen que a finals de 2012 els cultius transgènics van augmentar en més de 420 milions d'hectàrees en un total de 28 països, fet que suposa cent vegades més que quan es va iniciar la seva comercialització l’any 1996.