DEL 23 AL 26 DE NOVEMBRE | 25/11/2004  Ruralcat

Expoaviga 2004: producció i sanitat animal

El recinte firal de Montjuïc obrirà les seves portes, del 23 el 26 de novembre, a la quinzena edició del Saló Internacional de la Tecnologia Ramadera, Expoaviga 2004.

Expoaviga 2004

Cinc palaus acolliran uns 350 expositors (unes 1.200 empreses representades) i els 50.000 visitants que els organitzadors estimen que hi participin. El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca participarà a Expoaviga amb un espai propi (Palau 8, stand A130), en el qual també hi serà present RuralCat.

Jornades tècniques

El congrés començarà el dilluns 22 de novembre amb la realització del "XX Curs d¿especialització, Avenços en nutrició i Alimentació Animal", organitzat per FEDNA (Fundació Espanyola pel Desenvolupament de la nutrició Animal), que acabarà l¿endemà amb la temàtica "Nutrició i mediambient". El dimecres 24 es durà a terme el IV Seminari de Fabricació de Pinsos, amb l¿organització d¿ASFAC (Associació Catalana de Fabricants de Pinsos), el II seminari d¿aditius i medicaments veterinaris, organitzat per ADIPREM (Federació Espanyola Empresarial d¿Additius i Premescles per la salut i la Nutrició animal), i una jornada d¿ANAPORC (Associació Nacional de Porcinocultura Científica). El dimecres 24 i dijous 25 serà el torn del XLI Simposium de la WPSA (Associació Mundial d¿Avicultura Científica), on es tractaran, entre d¿altres, el tema de la "salmonella i la salut pública" i el d'"alimentació i zoonosis". De forma paral·lela, i com ja es va fer farà dos anys, s¿efectuaran una sèrie de jornades tècniques dirigides als ramaders, entre les quals s¿inclouen una sobre identificació electrònica animal; un seminari de mercats, organitzat per ASFAC; una jornada sobre vaquí de carn, amb l¿organització d¿ASOVAC (Associació Espanyola de Criadors de Vaquí de Carn), i la jornada del sindicat Unió de Pagesos (UP). D'entre els actes que s¿organitzaran destaca el 3er Congrés Internacional de Producció i Sanitat Animal, que agrupa les jornades que es realitzen durant el certamen dirigides a veterinaris i tècnics, així com la jornada d¿ANEMBE (Associació Nacional d¿Especialistes en medicina bovina).

Setmana de la Carn de Porc

En el marc d'Expoaviga, diversos restaurants de Barcelona promocionaran al llarg de tota la setmana les qualitats del porcí. En aquest sentit, 40 restaurants inclouran en les seves cartes plats elaborats amb carn de porc, amb propostes que permetran donar a conèixer el ventall de possibilitats que permet aquesta carn, elaborades per reconeguts professionals de la restauració de Barcelona. Aquesta actuació promocional es porta a terme sota el lema "Gastronomia i Salut", i s¿organitza conjuntament entre el Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, la Federació Catalana d¿Indústries de la Carn, l¿Institut Català de la Cuina i la fira Expoaviga. L¿objectiu principal és difondre les característiques de la carn de porc i els beneficis que comporta la seva ingesta, d¿acord amb els resultats d¿un estudi dirigit pel catedràtic de Bioquímica i professor de Nutrició de la Universitat Complutense de Madrid, Dr. Antonio Villarino Marín.

Nou sector dedicat a la traçabilitat i la seguretat alimentària

Expoaviga 2004 presenta com a novetat d¿aquesta edició un nou sector d¿exposició sobre traçabilitat i seguretat alimentària en el qual hi participaran algunes de les empreses més significatives en aquests camps. Firmes de xips d¿identificació electrònica, certificadores, marques de qualitat... tindran el seu espai específic a Expoaviga. Per altra banda, aquest nou sector representat al saló internacional es complementarà amb una jornada tècnica que organitza l¿Associació Catalana de Periodistes i Escriptors Agraris (Agroprés).