TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 25/02/2014  RuralCat/DAAM

Segona jornada sobre l'aigua que s'utilitza en la indústria alimentària

La jornada va tenir lloc a l'ECA de Tàrrega i va comptar amb la presència d'unes 70 persones responsables de les indústries agroalimentàries de la zona i personal tècnic inspector de l'Agència de Salut Pública

Imatge de la jornada. Font: DAAM

Imatge de la jornada. Font: DAAM

El passat 20 de febrer, dins el Pla de formació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’ECA de l’Empordà, conjuntament amb l’ECA de Tàrrega, va dur a terme una jornada tècnica titulada L’Aigua que Utilitza la Indústria Alimentària.

La jornada va tenir lloc a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega i va comptar amb la presència d’unes 70 persones responsables de les indústries agroalimentàries de la zona i personal tècnic inspector de l’Agència de Salut Pública.

La jornada es va iniciar amb un repàs de la legislació vigent en aspectes clau com ara l’aigua per al consum humà, l’aigua de reutilització i el control de la legionel·la, a càrrec de la doctora Teresa Hernández, tècnica superior de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

En la segona part de la jornada, Josep Gussinyer de Prominent va parlar dels diferents usos de l’aigua en els diversos processos alimentaris i l’ús en calderes i circuits de refrigeració, i va fer un repàs als diferents sistemes disponibles per mantenir l’aigua en perfecte estat.

Aquesta mateixa jornada es va fer el dia 6 de gener a Girona amb una assistència de 90 persones; això demostra que aquest és un tema que preocupa a la nostra indústria alimentària.

Des d’aquí, volem agrair l’assistència a tothom qui va participar-hi.