DESENVOLUPAMENT RURAL | 21/11/2004  Ruralcat

La FAO obre a Internet un centre d'aprenentatge sobre finances rurals

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha presentant el Centre d'Aprenentatge de Finances Rurals, un web que facilita l'accés a recursos i material d'ensenyament sobre finances rurals.

Promotora explicant la mecànica dels crèdits a dones de Bangladesh

Font: FAO

El seu ús està destinat a aquells que treballen sobre el terreny, als encarregats de la formació, als responsables de polítiques, a les universitats i als donants. "Els reptes que plantegen les zones rurals són les llargues distàncies, l'escassesa d'infrastructures, els ingressos fluctuants segons les temporades i la vasta pobresa existent. Les finances rurals comprenen la prestació d'una sèrie de serveis financers a les persones que viuen en aquestes zones, com ara els comptes d'estalvi, préstecs, assegurances i transferències monetàries", explica Geoffrey Mrema, director de la Direcció de Sistemes de Suport a l'Agricultura de la FAO. El Centre d'Aprenentatge proporciona a la FAO una oportunitat excel·lent per promoure la millora de les capacitats en finances rurals, el que incrementarà la disponibilitat de serveis financers a les zones rurals i, per tant, ajudarà als camperols a millorar les seves condicions de vida.

És fonamental actualitzar la capacitació

Fa temps que la FAO sap que per ampliar la gamma de serveis financers a disposició de les poblacions rurals, és necessari donar formació a les institucions financeres, als organismes de govern i a les organitzacions de donants. El crèdit és només un dels serveis financers que necessiten els camperols i sovint tampoc és el més important per a ells. El Centre d'Aprenentatge de Finances Rurals abasta tota l'esfera de millora de les capacitats en l'àmbit dels serveis financers. "Sabem perfectament que el personal que treballa sobre el terreny amb les comunitats rurals i les aconsella, també necessita millorar i actualitzar els seus coneixements de planificació i gestió financera per ajudar als camperols a treure més partit de qualsevol servei financer a la seva disposició", subratlla Calvin Miller , Oficial Superior de Finances Rurals de la FAO. El nou lloc de la FAO millorarà considerablement el flux d'informació sobre les pràctiques més efectives de finances rurals i subministrarà material d'ensenyament de primer ordre als que treballen directament amb les comunitats rurals. El Centre d'Aprenentatge s'ha inaugurat coincidint amb l'obertura de l'Any Internacional del Microcrèdit 2005, instituït per Nacions Unides.