PROMOCIÓ | 21/11/2004  Ruralcat

S'inicia la campanya promocional "Estima els teus vins"

Amb aquesta campanya el DARP, mitjançant l¿Institut Català de la Vinya i el Vi i amb el suport de tots els Consells Reguladors de les Denominacions d¿Origen de Catalunya i del sector vitivinícola català, difondrà les qualitats dels vins catalans.

Cartell de la campanya promocional 'Estima els teus vins'. Foto: DARP

Cartell de la campanya promocional 'Estima els teus vins'. Foto: DARP

"Estima els teus vins" s¿inicia aquesta tardor i donarà peu a diferents accions publicitàries al llarg dels propers anys que ajudaran a què el consumidor conegui millor les onze Denominacions d¿Origen de Catalunya, la nova realitat dels vins catalans, s'incitarà a la prova dels vins de qualitat elaborats al nostre país i s'estimularà un canvi d¿actitud. L¿objectiu principal d¿aquesta campanya és aconseguir que els consumidors catalans percebin que els aquests vins configuren un mosaic ric i variat que cobreix tots els segments del mercat i que es troben en primera línia de competitivitat. L'Institut Català de la Vinya i el Vi té, entre els seus objectius, la difusió i promoció de la cultura del vi, del coneixement dels vins de qualitat elaborats a Catalunya, de les diferents Denominacions d'Origen catalanes, així com el consum intel·ligent del vi català.

Nou model del consum del vi

En el decurs de la presentació de la campanya, el conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha afirmat que cal crear un nou model del consum del vi de la terra i millorar l¿acceptació dels vins catalans dins la pròpia Catalunya. Siurana ha destacat que s¿ha aconseguit situar Catalunya com el primer productor d¿Espanya de vi de qualitat, és a dir, de vi amb Denominació d¿Origen, amb una producció de més de 180 milions d¿ampolles de vi i, que Catalunya ocupa el primer lloc de vendes, amb un total del 23% respecte el total de vendes del conjunt de l¿Estat espanyol. D¿altra banda, el director general de l¿INCAVI, Joan Aguado, ha recordat que el vi i el cava representen el tercer sector més important de la indústria agroalimentària catalana, amb uns ingressos d¿explotació que superen els 1.100 M¿, i unes vendes netes de més de 1.000 M¿ anuals.