AESA elabora una Guia per a facilitar la traçabilitat d'aliments
L'Agència de Seguretat Alimentària (AESA) ha presentat la "Guia per a l'aplicació del sistema de traçabilitat en l'empresa agroalimentària".

Es tracta d¿un manual per facilitar l'inici de sistemes que garanteixin el seguiment del producte des de l'origen en el qual han participat tots els operadors. La guia facilitarà l'aplicació de les obligacions recollides en l'article 18 del Reglament 178/2002 del Parlament Europeu i del Consell Europeu. Aquesta normativa obligarà que a partir del primer de gener de 2005 s¿hagi d¿assegurar la traçabilitat dels aliments i els pinsos en totes les etapes de producció, transformació i distribució. Javier Millán-Astray, de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, ha assenyalat que la norma no imposa de quina manera els operadors han d¿aconseguir la traçabilitat. El que fa és oferir la possibilitat d¿escollir l'eina que millor garanteixi la seva obtenció. En aquest sentit, el representant de l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats Ignacio García ha expressat el compromís d'aquesta organització per posar tots els mitjans que assegurin el compliment de la normativa. També ha demanat a AESA "que doni un pas més" i que lideri el procés entre els sectors implicats i a la resta d'administracions públiques. García ha subratllat que "s¿han d¿activar al màxim" els organismes institucionals de col·laboració per assegurar-se que els esforços van en la direcció adequada per tal de garantir la seguretat alimentària i el servei als consumidors.