10 explotacions catalanes obtenen 16 guardons als XI Premis Porc d'Or
Un total de 16 premis va anar a mans de productors catalans en la XI edició dels Premis Porc d'Or, un guardó que amb els anys s'ha convertit en un referent per al sector porcí català i espanyol. L'acte de lliurament va ser presidit pel conseller d'Agricultura, Antoni Siurana, a més del Director General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Salvador Puig i la Subdirectora General de Porcí del MAPA, Esperanza Orellana.
Foto: IRTA
Per primera vegada des de l'inici dels premis, el jurat a atorgat el premi Porc d'Or de Diamant a dues explotacions, ja que totes dues complien els criteris d'excel·lència exigits. Aquestes ramaderies són les de Miquel Serra d'Alcarràs (Lleida) i la de Vallespí Antolí, S.C, de Fabara (Saragossa) . Enguany, Catalunya ha estat la segona comunitat autònoma més premiada, ja que ha aconseguit 16 (6 d'or, 6 de plata i 4 de bronze) dels 49 guardons que s'han atorgat. La regió més premiada ha estat Aragó, que s'ha endut 25 premis, amb el que manté el nivell de l'any 2003. De les explotacions catalanes premiades, 11 pertanyen a la demarcació de Lleida, 4 són de Girona i una està ubicada a Barcelona. A més d'Aragó, Navarra, Castellà i Lleó, Castella ¿ La Manxa i Múrcia són les altres 5 regions amb explotacions que han estat guardonades.