LLENGUA BLAVA | 11/11/2004  Ruralcat

La UE redueix la zona de restricció a Jaén a dues comarques

Els experts de la UE han acordat reduir a dues comarques la part de Jaén afectada per les restriccions contra la malaltia de la Llengua blava i mantenir les prohibicions que s'apliquen en altres províncies d'Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa.

Ovella amb xais

Segons fonts comunitàries, el Comitè Permanent de la Cadena Alimentària de la UE dóna suport a que a Jaén la prohibició de les exportacions de remugants vius (ovelles, cabres, vaques o cérvols) només continuï a les comarques de Jaén i Andújar i no en tota la província, com passa en aquests moments. El Comitè ha dictaminat a favor que es mantinguin les actuals restriccions a les altres províncies, que a Andalusia afecten també a Cadis, Màlaga, Sevilla, Huelva i Còrdova; a Extremadura, a Càceres i Badajoz i a Castella-la Manxa, a Toledo i Ciudad Real. La UE prohibeix les exportacions d'animals vius, semen i òvuls de remugants domèstics i silvestres procedents d'aquestes províncies, per evitar la transmissió de la malaltia de la Llengua blava. Així mateix, es mantenen les mateixes zones de Portugal on s'apliquen les restriccions, ja que es troben dins la zona de control al voltant dels brots de la epizootia. El Comitè tornarà a examinar l'evolució de la malaltia a Espanya en una reunió que se celebrarà els dies 7 i 8 de desembre.

Nou focus detectat a Extremadura

El director general d'Explotacions Agràries de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Antequera, ha confirmat l'existència d'un nou focus de Llengua blava de ramat remugant al municipi de Cheles, al sud de la província de Badajoz, frontera amb Portugal. Així, Extremadura té tres focus de la malaltia, a Almoharín (Càceres), Badajoz i Cheles.