18 DE NOVEMBRE | 09/11/2004  Ruralcat

III Jornada de l¿olivera al Baix Ebre i Montsià

El proper 18 de novembre el centre cultural de Santa Bàrbara acollirà la III Jornada de l¿olivera al Baix Ebre i Montsià que abordarà, amb diverses ponències i una taula rodona, les característiques de l'oli de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i la situació actual.

III Jornada de l¿olivera al Baix Ebre i Montsià

Si bé fins ara s¿havia potenciat la quantitat, el futur passa per la qualitat. Les cooperatives d¿aquestes comarques han creat i impulsat la DOP del Baix Ebre ¿ Montsià. El repte és aconseguir comercialitzar com oli de DOP un trenta per cent del d¿aquest oli. L¿estructura del sector oleícola de la zona del Baix Ebre - Montsià està basada amb una important diversitat varietal, fet que pot poteniar la diversitat de qualitats. Durant les darreres campanyes s'han analitzat mostres d'oliva i d'oli en diferents cooperatives d'aquesta zona, per a la seva caracterització fisicoquímica i organolèptica, amb la finalitat de tipificar i conèixer millor els diferents olis produïts a les cooperatives d'aquesta important zona productora. Aquesta informació permet comptar amb criteris objectius a l'hora de classificar i realitzar combinacions entre els diferents olis per augmentar-ne la qualitat global amb vista a la seva comercialització. La presentació de la jornada, a les 20h, anirà a càrrec del Sr. Josep Antoni Curto, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià. Tot seguit, a les 20:15h, la Sra. Marina Soler, tècnica d¿ACOBEM i de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, parlarà de la Política Agrària Comunitària/Organització Mundial del Comerç/DOP Oli del Baix Ebre-Montsià. Situació actual. A les 21h, el Sr. Augustí Romero, investigador del Centre Mas Bové de l¿IRTA, explicarà la caracterització dels olis de les varietats tradicionals de la DOP Oli del Baix Ebre i Montsià i d¿altres de possible interès. Finalment, a les 21:45h, es farà la taula rodona sobre la situació actual de la comercialització de l¿oli de la DOP Oli del Baix Ebre Montsià, que comptarà amb la participació de:
  • Soldebre de Tortosa. Sr. Josep Estrada Ferrando, gerent.
  • S.T. Montsià de Santa Bàrbara. Sr. Josep Ibáñez Micó, president
  • ACOMONT. Sr. Damià Rodríguez Garcia, president.
  • Cooperativa Agrícola Sant Isidre del Perelló. Sr. Sebastià Bertomeu Casanova, gerent
  • Cooperativa Agrícola de Freginals. Sr. Placido Martí Miralles, vice-president
Per a més informació podeu consultar el pdf adjunt amb el programa de la jornada o bé posar-vos en contacte amb l¿organització.
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
IRTA
Crta. de Reus ¿ El Morell Km 4,5
Apartat 415
43280 Constantí (Tarragona)
Tel. 977 32 84 24
agusti.romero@irtal.es
Oficina Comarcal del Baix Ebre
Plaça Alfons XII, 7
43500 Tortosa
Tel. 977 44 21 16
abebre.darp@gencat.net
Oficina Comarcal del Montsià
c/ Corsini, cantonada Torreta, 1
43870 Amposta
Tel. 977 70 25 07
amontsia.darp@gencat.net
Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
Av. Catalunya, 50
43002 Tarragona
Tel. 977 25 04 12
anton.ballve@gencat.net