Es presenten dos estudis sobre la gestió i cultiu de panís, blat i alfals a la vall de l'Ebre
Els investigadors Maite Sisquella, Jaume Lloveras, Paquita Santiveri i Carlos Cantero han realitzat dos estudis sobre tècniques de gestió i cultiu en activitats agràries a la vall de l'Ebre, amb el suport dels departaments d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat.
Font: Projecte TRAMA
El primer dels estudis, Tècniques de cultiu per a la producció de panís, blat i alfals en regadius de la vall de l'Ebre, presenta una informació actual i bàsica de les tecnologies de producció del panís i el blat a la zona d'estudi. En el cas de l'alfals, es centra en les tècniques emprades a les principals zones de producció d'Espanya. Com a novetat a l'estudi, cal destacar que per primera vegada es quantifiquen alguns aspectes de la tecnologia de cultius d'unes àmplies zones de la vall de l'Ebre, que fins ara només s'havien estudiat de passada. En el segon estudi, Tècniques de gestió ambiental en cultius extensius de regadiu, l'equip d'investigadors presenta un conjunt de guies de bones pràctiques per millorar la gestió mediambiental del conreus d'alfals, panís i blat fariner a la vall de l'Ebre. Cada guia conté un resum de les tècniques de cultiu actuals, que s'han obtingut entrevistant als productors de la zona, i una sèrie de recomanacions encaminades a millorar la gestió dels cultius.