Catalunya presenta les seves DO al I Saló de Denominacions d'Origen i d'Espanya
Del 8 al 10 de novembre el recinte firal de Vigo (IFEVI) acollirà el I Saló de Denominacions d'Origen i Delicatessen d'Espanya, en el que Catalunya presenta una mostra dels 29 productes que té amb distintiu d'origen i qualitat agroalimentària.
Font: DARP
El Principat és la segona Comunitat Autònoma en nombre d'aquests tipus de productes, només superada per Andalusia, amb 34, i seguida per Castella i Lleó, 27, i Castella-La Manxa amb 22. Un total de 12 Comunitats Autònomes seran presents a la mostra, on també es podran trobar productes de les regions portugueses de l'Alentejo, Ribadetejo i Douro. A més de les CC.AA ja esmentades, també participaran País Basc, Cantàbria, Extremadura, La Rioja, Aragó, Navarra, Astúries i Galícia. A més de la mostra de productes i diversos seminaris sobre denominacions d'origen, el sommelier gallec i premi Nas d'Or 2004, Xoan Cannas, oferirà una xerrada dimarts a la tarda, amb el títol Noves tendències del vi a Espanya. Segons Ana Montenegro, directora del saló, "serà una cita important a nivell nacional, ja que les denominacions tenen un pes cada vegada major en la indústria de l'alimentació i en el propi consumidor. Els productes amb denominació han aconseguit incrementar les exportacions i el valor de molts productes i obren les portes al mercat internacional".