ESPECIAL DOSSIER | 03/11/2004  Ruralcat

La malaltia de la Llengua blava

La malaltia de la Llengua blava és coneguda de temps antics. Ara bé, les situacions climatològiques dels darrers anys afavoreixen la presencia dels mosquits vectors i, per tant, la progressió de la malaltia al Nord de la Mediterrània.

Ovella afectada de Llengua blava

Ovella afectada de Llengua blava

Els focus apareguts a diversos punts de la Península Ibèrica i d'Europa en el passat 2007, han posat en estat d¿alerta també Catalunya. Per això el DAR ha activat el Pla d¿alerta previst.

Aquest pla consisteix fonamentalment en investigar tots els animals arribats recentment de les zones de risc així com informar el sector de la situació i de les mesures que s'estan prenent. De moment no s¿ha detectat cap animal positiu a Catalunya.

A RuralCat us oferim aquest dossier especial sobre la malaltia de la Llengua blava, elaborat amb el suport del sr. Iscle Selga i Jorba, cap del Servei de Sanitat Animal del DAR i del sr. Mariano Domingo Álvarez, director del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA).

29 de gener de 2008: el Butlletí Oficial de l'Estat publica l'Ordre APA/84/2008 de 28 de gener que estableix les mesures específiques de protecció en relació amb la llengua blava.