Moraleda emmarca el futur de l¿oli en la qualitat, la traçabilitat i la transparència del mercat
El secretari General d'Agricultura i Alimentació, Fernando Moraleda, s¿ha referit al sector de l¿oli d¿oliva amb el rerefons de la reforma de la PAC i ha situat el seu futur en les polítiques de qualitat, els instruments de traçabilitat, els factors de transparència del mercat i les garanties d'activitat a les zones olivareres.
Fernando Moraleda, secretari General d'Agricultura i Alimentació
Foto: MAPA
En la inauguració de la Jornada del Sector de l'Oli d'Oliva, organitzada per la COAG, el secretari General d¿Agricultura ha destacat que la qualitat és un actiu de poder en la cadena alimentària, com element de competitivitat i com actor de valor afegit en el mercat. Així mateix, ha assegurat que és possible arribar a una agricultura avançada, moderna i competitiva, amb una aposta ferma per les explotacions familiars, amb un suport decidit a les cooperatives i amb un desenvolupament creixent de la indústria alimentària lligada al territori. Segons Moraleda, l'actual reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) permet definir un marc nacional en la política de desenvolupament rural. Un marc enfocat cap a la millora de la competitivitat, orientat cap a la qualitat i sostingut per uns objectius territorials que contribueixin a possibilitar polítiques d'igualtat, a identificar oportunitats de multifuncionalitat i a millorar les condicions de vida de les poblacions. No obstant això, Moraleda ha recordat que la producció haurà de seguir sent l'eix bàsic de l'activitat agrària en les seves diferents modalitats d'agricultura convencional, ecològica o integrada. La Jornada ha servit per obrir un fòrum per debatre diversos aspectes de l¿actualitat del sector de l¿oli d¿oliva, l¿oliva de taula i l¿aplicació de la reforma de l¿oli a Espanya.