Aprovat el protocol d'actuació en cas d¿alerta alimentària
La Comissió Institucional de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, reunida a Càceres, ha aprovat un protocol que concreta les actuacions que els diferents actors implicats han de prendre en cas d'alerta alimentària.

La directora general d¿AESA, Maria Neira, ha informat dels assumptes tractats per la Comissió que, per primera vegada, s¿ha reunit fora de Madrid coincidint amb la celebració avui a Mèrida de les Jornades Nacionals d¿Epidomiològia. Entre els punts de l¿ordre del dia figurava el Protocol d¿Alertes Alimentàries que, segons ha indicat Neira, ha estat aprovat per consens per tots els membres de la Comissió, en la que estan representades les comunitats autònomes i AESA. Respecte al protocol, ha explicat que és un document en el que s¿hi concreten les mesures d¿actuació que han de prendre en cas d¿alertes alimentàries tots els actors implicats, CCAA, sectors de la indústria alimentària i les empreses de distribució, que són les que han de retirar els productes en cas que així es decreti. A més a més, a la reunió s¿ha analitzat el Reial decret que regula les aigües envasades i s¿ha decidit presentar, el proper 16 de novembre a Madrid, la Guia de Traçabilitat elaborada per l¿Agència en col·laboració amb les comunitats autònomes. En aquest sentit, Neira ha recordat que el proper mes de gener entra en vigor un nou reglament europeu. Amb la nova normativa serà obligatori especificar la traçabilitat dels aliments de qualsevol producte que entri a la Unió Europea.