FIRES | 24/03/2014  Fira de Mollerussa/RuralCat

La Fira de Sant Josep de Mollerussa supera els resultats de l'any passat

La 142a edició del certamen incrementa en un 12% els visitants de l'any 2013 i sobrepassa la dada dels 180.000. El programa de Jornades Tècniques ha comptat amb l'assistència d'uns 1.300 professionals

Imatge de la Fira de Sant Josep. Font: Fira de Mollerussa

Imatge de la Fira de Sant Josep. Font: Fira de Mollerussa

La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha superat les expectatives amb les que obria la seva 142a edició així com millorant els resultats de l’any 2013 i “tornant a xifres de dos o tres anys enrere, els quals van ser realment bons pel que fa al nivell de vendes i volum de negoci”, segons ha explicat aquesta tarda el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona.

Solsona ha fet una valoració “molt i molt positiva” d’aquesta 142a edició del certamen, la qual ha conclòs amb un registre de visitants superior a les 180.000 persones, una xifra que suposa un 12% més que l’any passat.

L’avaluació per part dels expositors ha estat molt satisfactòria amb un 85% d’ells que manifesten la seva intenció de tornar l’any següent, un 70% que afirmen haver complert les seves expectatives com a participants i un 75% que han puntuat com a bé o molt bé la logística i organització de la fira.

Quan al programa de Jornades Tècniques ha comptat amb l’assistència d’uns 1.300 professionals. També a tingut bona acollida la 13a Borsa Interpirinenca de Cereals amb 400 operadors de diferents punts d’Espanya i Europa com França i Suïssa però també de Polònia, Romania, Malta i Ucraïna.

La 142 Fira de Sant Josep ha comptat amb la participació de 283 expositors dels quals 115 corresponien al Recinte Exterior, 142 als Pavellons Firals i 26 al Saló de l’Automòbil.

 

El Saló de l’Automòbil, un espai que mantindrà la seva singularitat

 

La 142 Fira de Sant Josep es va obrir dijous passat, si bé el Saló de l’Automòbil ho feia un dia abans coincidint amb la festa local de Mollerussa del dia 19 i davant la demanda dels mateixos expositors. La mostra ha comptat amb 26 expositors i tot indica que les vendes realitzades per aquest sector han superat les de l’any passat, si bé cal esperar per conèixer el volum econòmic, el qual es coneixerà d’aquí unes setmanes quan es porti a terme el sorteig de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira.

 

Propostes de millora, novetats i premis

La propera edició de la fira serà de quatre dies ja que la jornada de Sant Josep cau en dijous. Entre els projectes per al proper any, s’estudiarà la possibilitat de disposar de xarxa wifi al Saló de l’Automòbil, un servei del qual ja es disposa als Pavellons Firals.

Gràcies a l’èxit de les dues jornades demostratives que s’han portat a terme, de cara a la propera edició es mantindran i es potenciaran en d’altres parts de la fira.

Entre les novetats d’enguany destacar també el I Concurs d’empreses start-up, del qual van resultar guanyadores les firmes Mr. Phone Electrònics i Akis Internacional, les quals han gaudit d’un estand al certamen.

Cal destacar també el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials al qual es van presentar un total de 12 màquines i al qual han resultat guanyadors projectes molt relacionats amb l’actualitat del sector com un sistema de separació de purins presentat per la firma Mecàniques Segalés, la tecnologia amb un control modular que canvia de tamany i es controla mitjançant una tablet, de l’empresa Ilercim, o un sistema de monitorització per a bateries de plom/àcid de l’expositor Tallers Antoni Miquel.

Finalment, també es van lliurar els premis als guanyadors del 17è Concurs de Conducció de Carretilles d’Elevació que ha comptat enguany amb 31 participants. Els guanyadors han estat Joel Segura, Nelson Rodríguez i Ramon Gutierrez.