REUNIÓ INTERNACIONAL D'AGRICULTORS A MADRID | 18/05/2010  COAG

COAG analitza l'impacte del lliure comerç amb Amèrica Llatina

La Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), en col·laboració amb l'organització Vía Campesina, celebra avui, 18 de maig, a Madrid una trobada Euro-iberoamericana que, sota el títol "La liberalització del comerç i el model social d'agricultura", reuneix agricultors dels dos costats de l'Atlàntic per analitzar els impactes dels acords de lliure comerç al sector agrari comunitari i en l'agricultura d'Amèrica Llatina i Carib.

cartell COAG cont051810

Detall del cartell de la trobada. Font: COAG.

 

L'objectiu principal d'aquest encontre és el de millorar el coneixement de la societat civil, i especialment el de les organitzacions europees i iberoamericanes d'agricultors, dels efectes negatius de la liberalització del comerç agrari i l'impacte que tindran sobre les àrees rurals. S'analitzaran en profunditat les repercussions sobre el medi ambient, les poblacions i els sectors més vulnerables, com les dones o les comunitats indígenes. A més, s'intentarà oferir a les organitzacions de petits i mitjans productors els mitjans per traslladar les seves preocupacions als caps d'Estat i de Govern reunits aquell mateix dia en la Cimera UE-Amèrica Llatina, organitzada per la Presidència espanyola de la Unió Europea (UE).
 

Informe sobre els acords de la UE amb Mercosur, Amèrica Central, Perú i Colòmbia

 

Prèviament a la inauguració, Miguel López, Secretari General de COAG, ha presentat un informe elaborat pels serveis tècnics d'aquesta organització sobre els impactes a les produccions nacionals dels acords de lliure comerç que la UE pretén segellar amb Mercosur, Amèrica Central, Perú i Colòmbia.
Segons GOAC i Via Camperola a Amèrica Llatina els acords tindrien un impacte “catastròfic”, ja que provocarien pèrdues d'entre 3.000 i 5.000 milions d'euros anuals en la UE. D'altra banda, adverteixen que al nostre país els sectors més perjudicats serien els del boví, aus, porcí, sucre, els cereals i determinades fruites i hortalisses.