El MAPA convoca la XVIII edició del Premi 'Aliments d¿Espanya'
Destinat a guardonar entitats o professionals que han contribuït a millorar el coneixement i la qualitat dels productes espanyols, com novetats s'incorporen un premi de mitjans de comunicació i un de promoció agroalimentària relacionats amb l'agricultura ecològica i els seus productes.
Els professionals dels mitjans de comunicació, de la restauració i de la indústria agroalimentària podran optar fins el dia 29 d'octubre de 2004 a la XVIII edició del Premi ¿Aliments d'Espanya¿. Uns guardons que convoca anualment el Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació (MAPA), amb la intenció de premiar i incentivar a aquells professionals o entitats que des dels diferents sectors han contribuït amb el seu treball a millorar el coneixement i la qualitat dels productes espanyols. Un cop presentats els candidats, un jurat compost per representants del MAPA i professionals del sector valoraran els treballs presentats, així com les accions portades a terme pels participants en les diferents modalitats que contribueixin a millorar el coneixement, la promoció, la divulgació i la millora de la qualitat dels productes agroalimentaris espanyols. La resolució del jurat es farà pública abans del 3 de desembre. El Premi ¿Aliments d'Espanya¿ compte amb tres modalitats, les quals es divideixen en diversos subgrups: Mitjans de comunicació Dirigit a guardonar els treballs de comunicació que estiguin relacionats amb la naturalesa, producció, transformació, comercialització, respecte al medi ambient, propietats, valor nutritiu i aspectes culturals i gastronòmics d'aquests productes agroalimentaris. En funció a aquests objectius, es distingirà la millor labor informativa continuada relacionada amb els ¿Aliments d'Espanya¿, el millor treball periodístic o literari, publicat, editat o emès entre el 30 d'octubre de 2003 i el 29 d'octubre de 2004 i el millor reportatge fotogràfic, editat o divulgat en les mateixes dates. Com novetat, aquest any s'ha inclòs, el millor treball periodístic o literari, editat o emès en la data ressenyada anteriorment, relacionat amb l'agricultura ecològica, així com amb els seus productes. Restauració Són quatre els premis que s'atorgaran sota aquesta modalitat i que són, al millor establiment de restauració situat en territori espanyol, que potenciï la utilització, presentació, innovació i bon ús dels nostres aliments en la gastronomia. Al millor establiment de restauració situat en qualsevol país del món, que potenciï la utilització, presentació, imatge i bon ús dels nostres aliments en la gastronomia. Al millor establiment de restauració, situat en el territori espanyol, que potenciï la presentació, selecció, conservació i servei dels vins, que amb la presència d'una qualificada carta i celler contribueixi a fomentar el millor i més ampli coneixement dels vins espanyols amb denominació d'origen. I finalment al millor establiment de restauració, situat en el mitjà rural, amb una població menor de 10.000 habitants, que potenciï la utilització, presentació, innovació i bon ús dels productes alimentaris locals i regionals, contribuint al desenvolupament del seu àmbit geogràfic. Promoció agroalimentària Dirigit a guardonar les millors accions promocionals i de publicitat, portades a terme, total o parcialment, almenys el 75 per cent de cadascuna d'aquestes, entre el 30 d'octubre de 2003 i el 29 d'octubre de 2004, ambdós inclusivament, sobre la naturalesa o qualsevol activitat productiva, comercial, de consum, cultural o gastronòmica en relació amb els aliments d'Espanya. Aquesta modalitat compte amb tres premis, millor acció promocional en el territori espanyol, millor acció promocional en qualsevol altre país del món i finalment, el més nou per ser la primera vegada que s'inclou, la millor acció promocional relativa al sistema de producció d'agricultura ecològica, així com dels seus productes. El Butlletí Oficial de l¿Estat va publicar ahir l¿Ordre de la convocatòria dels premis.