AJUTS | 28/02/2020  Ruralcat

Agricultura abona l'ajut agroambiental d'Apicultura per a la millora de la biodiversitat de la campanya 2019

L'objectiu d’aquesta línia és la millora de la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils on hi pugui haver espècies relictes, mitjançant actuacions dirigides a promoure sistemes d’explotació apícola que incloguin una major base territorial.

L’any 2018 la producció de mel a Catalunya va ser de 2.006.373 kg

L’any 2018 la producció de mel a Catalunya va ser de 2.006.373 kg

El Departament d’Agricultura ha fet efectiu el pagament dels imports corresponents de l’ajut a l’Apicultura per a la millora de la biodiversitat de la campanya 2019, per un import total de 653.978,88 euros a 107 beneficiaris de 30 comarques.

Aquest ajut, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L'objectiu d’aquesta línia és la millora de la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils on hi pugui haver espècies relictes, mitjançant actuacions dirigides a promoure sistemes d’explotació apícola que incloguin una major base territorial.

Per a més informació, i mapes de distribució:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200221_pagament_ajuts_apicultura_biodiversitat_201

L’any 2018 la producció de mel a Catalunya va ser de 2.006.373kg, una xifra que s’ha mantingut estable al llarg dels darrers 16 anys. Per províncies, Tarragona és la major productora de mel, amb 833.128kg (41% del total), Lleida 551.098kg, Barcelona, 320.137kg i, per últim, Girona amb una producció total de 302.010kg.

Pel que fa a la producció de cera, aquesta va ser de 46.192kg, que mostra un descens significatiu respecte l’any 2002 que va ser de 125.109kg. Per contra, el cens d’arnes ha crescut un 37% al llarg dels anys, tot passant d’un total de 72.711 el 2002 a les 115.952 actuals.

Les dades han estat extretes del Servei d’Estadística i Preus Agroalimentaris del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Font: DARP