OBJECTIUS PEL PERÍODE 201O-2014 | 20/05/2010  RuralCat

Aprovat el Pla d'internacionalització del sector carni català

L'Assemblea general ordinària de la Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC) ha aprovat el pla d'internacionalització amb l'horitzó de l'any 2014. Es tracta d'un pla sectorial que té com a principal objectiu ampliar els mercats internacionals d'exportació del sector industrial carni català.

assemblea sector carni052010supral

Un moment de l'acte de cloenda de l'assemblea de la FECIC. Font: DAR.

 

El conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat de la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, i del director dels Serveis Territorials del DAR a Barcelona, Jaume Balagué, va presidir ahir, l'acte de cloenda de l'assemblea.
 
El conseller va qualificar d'"intel·ligent i ambiciós" el Pla estratègic per a la internacionalització de les empreses càrnies de Catalunya 2010-2014, que la FECIC va aprovar en el decurs de la seva assemblea general. Segons el president de la FECIC, Jaume Blancafort, és l'única via per a garantir el creixement futur del sector. El mateix Blancafort va afirmar que aquest pla sectorial amb l'horitzó del 2014 haurà de ser el centre neuràlgic de desenvolupament de les activitats del sector en els pròxims anys, una eina que farà millorar la competitivitat del sector i pujar un graó cap a l'excel·lència. Per a desenvolupar el pla, el president de la FECIC va demanar el suport del DAR, d'altres administracions i de la resta d'altres agents de la cadena càrnia.
 
El conseller Llena va traslladar als assistents que "no venen temps fàcils però que el sector carni català s'està anticipant al futur amb aquest pla estratègic. Tot i que hi ha altres sectors amb gran capacitat exportadora, el carni està fent els deures, i això és un fet diferencial que els permetrà tenir més oportunitats en un món globalitzat com l'actual”. El titular del DAR també va afirmar que el sector "no pot afrontar el futur competint en preu sinó desmarcant-se amb una manera de produir i d'elaborar que posi en valor el producte, i també oferint tecnologia, experiència i coneixement als mercats internacionals". Llena va remarcar que "l’obsessió no ha de ser produir més porcs, sinó vendre'ls tots; i per aconseguir aquest objectiu és important obrir nous mercats, sortir a l'exterior, i en aquest sentit, el pla estratègic del sector carni aprovat avui té el to i la visió que cal per afrontar l’escenari de futur".
 
Finalment, el titular del DAR va fer palès que "l'única via per a fer una Catalunya gran és fer que el sector productor i l'Administració vagin de la mà. L'Administració té la responsabilitat d'acompanyar al sector, i aquest ha de ser conscient que ha de treballar de forma més compacta, sense viure d'esquena els uns als altres. Només així es pot encarar els propers anys".