SEMINARI ORGANITZAT PEL DAR | 20/05/2010  Ruralcat

Experts internacionals analitzaran a Barcelona la volatilitat dels preus agrícoles

La volatilitat dels preus agrícoles centrarà un seminari internacional, organitzat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, la Universitat de Barcelona, The International Centre for Trade and Sustainable Development i The International Food & Agricultural Trade Policy Council. El seminari es celebrarà els dies 26 i 27 de maig a la Llotja de Mar. El període d'inscripció encara està obert i, de moment, hi ha 130 inscrits.

billets d'euro052010supral

 

Els experts coincideixen en afirmar que la volatilitat dels preus agrícoles augmentarà en el futur i això obre nous reptes als consumidors i productors d'arreu del món. Al llarg del seminari internacional, es pretenen analitzar les tendències actuals i fer una projecció en el futur dels preus, estudiar les opcions polítiques que es poden aplicar avui i s'intentarà arribar a recomanacions pragmàtiques per abordar la volatilitat en el futur.
 
Entre d'altres temes, a les jornades es debatrà sobre quines opcions polítiques hi ha com a resposta a la volatilitat dels preus. Es donarà una visió històrica de l'evolució a llarg termini dels preus dels productes bàsics, i un pronòstic a mig i llarg termini pels preus agrícoles i per l'alimentació. També s'exploraran les millors opcions polítiques per abordar els desafiaments que enfronten els més vulnerables a l'impacte de la volatilitat dels preus. Quines estan ja disponibles i quines requereixen un major esforç i recursos, tant propis com de la comunitat internacional.