26 D'OCTUBRE | 30/09/2004  Ruralcat

Exposició de varietats de fruites

El proper 26 d'octubre tindrà lloc a la Tallada d'Empordà una jornada tècnica on s'exposaran noves varietats de peres i pomes. Durant la trobada s'informarà de l'itinerari de la producció de pera i poma obtingudes dins del programa de fructicultura de l'IRTA, així com dels resultats d'alguns assaigs que han de permetre solucionar diferents problemes del sector.

Díptic de la jornada

La jornada, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, pel servei d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica, conjuntament amb l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA, forma part del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2004 i és un dels instruments per a posar a disposició dels fructicultors i professionals les experiències realitzades. Programa
  • 10:00 h. Recepció, lliurament de la documentació i presentació de la jornada.
  • 10:15 h. Exposició comentada de varietats de pera i poma. Sr. Pere Vilardell, Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA, ADV Productors de pera de Girona; Sr. Ignasi Iglesias, IRTA-Estació Experimental de Lleida; Sr. Joaquim Carbó, Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA.
  • 11:15 h. Pausa-cafè.
  • 11:45 h. Presentació dels resultats dels assaigs. Efectes de l¿1-MCP en la qualitat de les pomes de frigoconservació. Sr. Marià Vilajeliu, Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA, ADV Fructicultors de Girona. Estratègies d¿aclarida en poma. Sr. Joaquim Carbó, Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA. Noves perspectives en el control del motejat. Sr. Lluís Batllori, Servei de Sanitat Vegetal del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca. Avenços en el control de la mosca de la fruita. Sra. Adriana Escudero, Estació Experimental Agrícola Mas Badia-IRTA.
  • 13.15 h. Fi de la jornada.
  •