TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 09/03/2020  Ruralcat

El PATT programa prop d’un miler d’actuacions per al 2020

El PATT 2020, ja aprovat, programa 976 actuacions, de les quals 823 són activitats de transferència de coneixements tècnics i de gestió i 153 són activitats d’experimentació, demostració i recerca.

La planificació del PATT 2020 preveu 976 actuacions

La planificació del PATT 2020 preveu 976 actuacions

El Departament d’Agricultura ha aprovat el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) per l’any 2020.

L’oferta d’actuacions abasta tot el territori de Catalunya, amb propostes previstes en 40 sectors diferents. Entre aquests s’hi inclouen els sectors productius més tradicionals i d’altres de més transversals (gestió del sòl i fertilització, desenvolupament rural, gestió empresarial, reg, producció agrària ecològica, estalvi energètic i energies renovables, qualitat i comercialització, biodiversitat...), a més d’actuacions en l’àmbit forestal i del medi natural.

La planificació del PATT 2020 preveu 976 actuacions, de les quals 823 són activitats de divulgació de coneixement (jornades i seminaris tècnics, jornades de camp,..) i 153 són d’experimentació, demostració i recerca.

Totes les activitats recollides en el PATT es poden consultar i descarregar en format PDF a través del portal RuralCat mitjançant el següent enllaç: https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/7569614/Gencat_Llibret20_v5.pdf/55c99d6a-2e22-4e59-b692-a471eff84940

Balanç d’execució del PATT 2019

Un any més, els indicadors del PATT 2019 posen de manifest la importància de les activitats de transferència tecnològica en el conjunt de Catalunya i la bona acceptació que aquestes tenen en el sector agrari, agroalimentari, forestal i rural. El foment del treball col·laboratiu i en xarxa entre les entitats que participen al PATT s’ha revelat novament com model d’èxit per al Pla.

Durant l’any 2019 es van realitzar 740 activitats puntuals -més de seixanta activitats mensuals de mitjana- i es van impartir 2.670 ponències. Els programes de les jornades i les ponències estan disponibles a través de l'apartat Documentació Jornades a RuralCat. El nombre de persones que van assistir a les jornades del PATT 2019 va ser de 29.142 persones.

També l’any 2019 es van realitzar dues noves edicions dels seminaris “Matins d’innovació agroalimentària” sobre els transformats vegetals i la reducció d’antibiòtics en porcí.

Tota la informació relativa al PATT s’actualitza diàriament i és consultable a través del web del DARP (www.agricultura.gencat.cat), dins de l’àmbit d’actuació de la Transferència Tecnològica, o del portal RuralCat (https://ruralcat.gencat.cat, apartat Transferència Tecnològica). Així mateix, es troba actiu el servei de subscripcions a sectors d’interès del PATT o el compte de Twitter @ruralcat i als esdeveniments de Facebook de RuralCat per a conèixer diàriament els programes detallats de les jornades i seminaris.

 

El PATT és l’instrument que coordina, integra i ofereix les actuacions d’experimentació i de recerca i la divulgació i transferència de coneixements tècnics i de gestió adreçades a tot el sector agroalimentari i rural català. És tracta d’un pla coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb l’objectiu d’impulsar la formació com a element clau per augmentar la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses que formen el teixit productiu, transformador, comercialitzador i de serveis en l’àmbit agrari, agroalimentari, pesquer, i forestal de Catalunya.

El desenvolupament del PATT es realitza gràcies a l’estreta col·laboració d’administracions, centres de recerca, universitats, fundacions, consorcis, organitzacions de productors, organitzacions professionals, empreses i altres agents del sector. Actualment, són més d’un centenar les unitats que promouen les activitats en el marc del PATT.

 

Font: DARP