Nova fitxa tècnica “Selecció de varietats tradicionals i millorades d’enciam per produccions ecològiques en cicle d’estiu”
Al document s’exposen els resultats obtinguts en un projecte de recerca finançat amb l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.
Vista de l’assaig a la finca Eco Penedès a La Múnia, Alt Penedès
En aquesta fitxa es presenten els resultats obtinguts en un projecte de recerca on s’avaluen diferents varietats d’enciam aptes pel cultiu ecològic en cicle d’estiu amb l'objectiu de proporcionar als productors ecològics d’enciam dades tècniques per facilitar l’elecció varietal.
A l'assaig es van incloure 27 varietats millorades i 10 varietats tradicionals i es van avaluar per diferents caràcters agronòmics, la resistència a l’espigat i atributs de qualitat (concentració de sucres i nitrats).
El projecte de recerca ha estat realitzat per l’equip encapçalat pel doctor Joan Casals, de la Fundació Miquel Agustí, en col·laboració amb Borja Camí de la cooperativa Arreu, dedicada a l’acompanyament agroecològic. Ha estat finançat pel DARP a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.
El mateix equip de recerca anteriorment havia presentat una fitxa tècnica dedicada a la selecció de varietats d'enciam d'hivern.
A continuació, podeu descarregar-vos la fitxa amb els resultats de la selecció de varietats d'enciam d'estiu en format PDF:
Font: PAE