AJUTS | 11/03/2020  Ruralcat

Agricultura aprova els ajuts FEMP als pescadors per les vedes

L'import total serà de 282.600 euros i correspon a 170 expedients, 78 dels quals són de la campanya 2017-2018 i la resta de la 2018-2019.

Els ajuts estan destinats als les armadors/es i mariner/es del sector pesquer amb port base a Catalunya de les modalitats d’arrossegament i encerclament

Els ajuts estan destinats als les armadors/es i mariner/es del sector pesquer amb port base a Catalunya de les modalitats d’arrossegament i encerclament

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 282.600 euros al pagament dels ajuts a la paralització temporal de l’activitat pesquera, en les modalitats d’arrossegament, encerclament i palangre de superfície catalanes.

El Departament ha valorat les sol·licituds presentades i ha acordat l’aprovació de 157 expedients de pescadors de les flotes d’arrossegament i encerclament d’arreu de Catalunya, 78 corresponents a la veda 2017-2018 i 79 corresponents a la veda 2018-2019. L’import que percebrà cada pescador correspon al doble del salari mínim interprofessional vigent en el moment de la convocatòria, que és de 1.800 euros.

Els ajuts a la paralització temporal, convocats en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), estan destinats als les armadors/es i mariner/es del sector pesquer amb port base a Catalunya de les modalitats d’arrossegament i encerclament.

El percentatge de cofinançament és del 50% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA).

Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país.

Font: DARP