INCAVI | 20/09/2004  Ruralcat

Siurana inaugura la XXIV Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Quan Barcelona es vesteix de Festa Major, al Port Vell ¿ Maremàgnum té lloc la trobada més important entre elaboradors de vins i caves de Catalunya i consumidors i amics de la cultura del vi. Aquest any se celebra ja la XXIV Mostra de Vins i Caves de Catalunya organitzada per l'Institut Català de la Vinya i el Vi del 22 al 26 de setembre.

raïm a vinya

Foto: INCAVI

Els amants del vi poden degustar més de 400 referències de vins i caves als més dels 40 estands de cellers i caves de Catalunya, estands de les institucions i associacions relacionades amb el vi i el cava. Si l'any passat la Mostra de Vins i Caves estava dedicada al CAVA, en aquesta edició, de la mà de diferents personatges populars catalans, es poden conèixer les 12 Denominacions d'Origen catalanes, en un espai del recinte.

El Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, acompanyat pel director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, Joan Aguado, va inaugurar el passat dimecres, dia 22 de setembre, la XXIV Mostra de Vins i Caves de Catalunya. El pregoner d'aquesta edició ha estat el conegut periodista de COM Ràdio, BTV i col·laborador de El Periódico, Joan Barril. Coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de l'artista Salvador Dalí, s'ha optat per dissenyar un cartell amb reminiscències a la seva pintura. Diumenge 26 de setembre de les 10:00 a les 14:00 tindrà lloc la 8a Diada d'Intercanvi de Plaques de Cava organitzada per l'associació Col·leccionistes de Plaques i l'INCAVI. Durant la Diada es celebrarà el Concurs de Plaques de Cava dedicat al cèlebre pintor Salvador Dalí. El mateix dia, a les 20:00, al recinte de la XXIV Mostra es presentarà el cartell de la XXIII Setmana del Cava, acte organitzat per la Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia que comptarà amb la presència dels confrares i del seu president, Joan Juvé. Al llarg d'aquests 5 dies, els assistents a la Mostra podran gaudir dels apreciats vins i caves catalans, acompanyats amb tasts d'embotits i formatges de qualitat. També hi haurà l'estand institucional del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. A l'estand de l'INCAVI s'organitzaran sessions d'iniciació al tast de vins i caves a càrrec d'enòlegs de l'INCAVI per tal d'ampliar els coneixements dels assistents.

El sector vitivinícola català, capdavanter en qualitat

La cultura, la tradició i el paisatge del vi formen part de la història de Catalunya fins a convertir-se en un símbol del nostre país. El conreu de la vinya va arribar pel Mediterrani de la mà de les civilitzacions grega i romana. Des d'aleshores, els ceps, les vinyes, els cellers i els vins són presents en la nostra història. Des de la Generalitat de Catalunya s'ha fet una important aposta per la qualitat aconseguint situar Catalunya en el primer productor d'Espanya de vi de qualitat, és a dir, de vi amb Denominació d'Origen, amb una producció de més de 180 milions d'ampolles de vi i més de 200 milions d'ampolles de cava. Dotze DO ho avalen: Alella, Catalunya, Cava, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà ¿ Costa Brava, Montsant, Penedès, Pla del Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta. En cada una d'aquestes zones, la geografia, el clima i les varietats de raïm fan que els vins elaborats a Catalunya siguin diversos entre ells, però amb un denominador comú: productes de qualitat gràcies a la dedicació i l'afany de superació dels productors i elaboradors. El sector del vi a Catalunya té una estructura molt sòlida i competitiva, amb més de 400 cellers embotelladors, i pel qual hi treballen més de 22.000 persones, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis. A l'organització de productors i elaboradors entorn de les 12 denominacions d'origen i els respectius consells reguladors, cal afegir que el sector del vi forma un mosaic divers d'institucions i associacions amb un tarannà propi. Dates i horaris de la XXIV Mostra de Vins i Caves de Catalunya

- 22 i 23 de setembre de les 18:00 hores a les 22:00 hores - 24, 25 i 26 de setembre de les 12:00 hores a 22:00 a les hores Els estands de venta de tiquets tancaran a les 21:30. Preus

- 5 degustacions de vi o cava i la copa commemorativa: 6 ¿ - 2 degustacions de formatges, embotits i coques: 2 ¿

Informació relacionada