FIRES | 28/04/2014  RuralCat

Multitudinària fira de Campllong

Més de 27.000 persones han assistit a la Fira Comarcal de Primavera de Campllong que organitza, entre altres activitats, un concurs de vaques de raça frisona, un concurs de treball de ramat amb gos d'atura català i varies exhibicions de treballs de pagès

El treball de batre. Font: Ajuntament de Campllong

El treball de batre. Font: Ajuntament de Campllong

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong està plenament consolidada i, enguany, més d’un centenar de persones ha participat en la seva organització. Durant tot el cap de setmana ha acollit una seixantena d’estands comercials, interiors i exteriors de sectors diversos com la alimentació, serveis, parament de la llar, maquinaria agrícola i industrial, utillatges, vehicles... Els expositors han valorat molt positivament la seva participació a la fira, que ha rebut una gran afluència de públic.

Una de les activitats més destacades ha estat el 32è concurs morfològic de vaques de raça frisona, que ha comptat amb més de 80 caps de bestiar. Hi han participat un total d’17 explotacions del Gironès, l’alt Empordà, el Baix Empordà, el Ripollès, el Maresme, La Selva, La Garrotxa, el Vallès Oriental, Osona i El Segrià. Podeu veure els resultats de les classificacions al document adjunt.

Un dels altres concursos que es mantenen des dels inicis de la fira és el 32è concurs de treball monogràfic de ramat amb gos d’atura català, que ha comptat amb un nombrós públic curiós per veure treballar el pastor i el gos amb el ramat. Enguany, el primer premi va ser per al Juli Bajot i el seu gos Panxo, d'Ares - El Maestrat; el segon per al Pere Ambròs i el seu gos Xeri, de Sant Vicenç de Castellet, i el tercer per al Jesús Beneito i la gossa Murla, d'Alacant.

També s’ha dut a terme altres activitats, entre les que destaquen el torneig de bitlles catalanes, l’exhibició d’esports rurals bascos o una exhibició de tallar i fer figures amb troncs, així com la tradicional exhibició de treballs de pagès amb maquinària antiga tal i com es feia abans, el 8è concurs social d’enganxe, l’exhibició del batre amb màquina de batre antiga, tractors Lanz i paller.

La 11a trobada d’intercanvi de plaques de cava, el campionat de pony games, la trobada Instagram Your City, la concentració de cotxes clàssics, l’exhibició de balls country i una actuació de la colla gegantera de Campllong completaven el programa d’aquesta multitudinària fira.