XARXA-I.CAT | 17/03/2020  Ruralcat

Oberta la convocatòria per al taller EIP-AGRI "Cap a l'agricultura neutra en carboni"

La Comissió Europea i EIP-AGRI organitzen el propers dies 9 i 10 de setembre de 2020 el taller "Cap a una agricultura neutra de carboni" a Estònia. La convocatòria està dirigida als agricultors i altres participants amb experiència en el disseny i/o la implementació de sistemes o pràctiques agrícoles que contribueixin a reduir la petjada de carboni en el sector agrícola europeu.

L’esdeveniment pretén promoure l’adopció de pràctiques d’agricultura neutre en carboni

L’esdeveniment pretén promoure l’adopció de pràctiques d’agricultura neutre en carboni

Aquest esdeveniment interactiu està dedicat a treballar en xarxa i compartir experiències existents entre els projectes sobre solucions innovadores, sistemes agrícoles i pràctiques que contribueixen a l’optimització del balanç de carboni en els sistemes agrícoles europeus. El tema del taller té una gran rellevància per a les principals prioritats polítiques de la Comissió i, en particular, la iniciativa Europea del Green Deal destinada a la neutralitat climàtica per al 2050.

Els participants poden ser organitzacions d'agricultors i agricultors, forestals, investigadors, grups operatius EIP-AGRI, pimes, assessors, universitats, organitzacions de recerca i tecnologia, xarxes rurals, i qualsevol persona que pugui participar en projectes rellevants o que tingui experiència en el disseny i / o implementar solucions, sistemes o pràctiques agrícoles innovadores que contribueixin a la reducció de la petjada de carboni del sector agrícola a tota Europa.

L’objectiu general del taller és promoure el treball en xarxa entre els grups operatius EIP-AGRI i altres projectes innovadors relacionats amb pràctiques cap a una agricultura més neutra en carboni. Això significa aprendre més uns sobre els altres, trobar problemes comuns, compartir bones pràctiques i innovacions i explorar possibilitats de col·laboració i intercanvi de coneixement futurs. L’esdeveniment també pretén promoure l’adopció de pràctiques d’agricultura neutre en carboni que també aportin altres beneficis mediambientals, com l’augment de la biodiversitat, tant a curt com a llarg termini. Finalment, el taller proporcionarà un espai perquè els grups interessats proposin i debatin sobre les necessitats futures de recerca en aquest àmbit.

Aquest taller es centrarà en la transició a la neutralitat del carboni a l’agricultura a través de pràctiques de gestió del sòl, cultiu i ramaderia que mantenen i augmenten el carboni en els sòls, pràctiques de gestió agrícola, com ara l’agricultura mixta, l’agro-forestal, l’agroecologia i l’agricultura ecològica que promouen la diversificació dels sistemes agrícoles i que aporten altres beneficis mediambientals, com l’augment de la biodiversitat, a curt i llarg termini; la producció ramadera que minimitza les emissions de carboni o metà (per exemple, sistemes extensius, gestió de fems); l’eficiència dels recursos en l’agricultura, en particular en relació amb l’ús d’adobs, productes fitosanitaris, energia i altres aportacions agrícoles (per exemple, el consum de combustible); i mètodes i eines per avaluar les emissions de carboni a la granja.

Els interessats poden participar en aquest enllaç https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/expression-interest-eip-agri-workshop-towards fins el 20 d'abril del 2020.

Per a més informació podeu contacteu amb workshop@eip-agri.eu.

https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/event/eip-agri-workshop-%E2%80%98towards-carbon-neutral

Font: EIP-Agri