SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 19/05/2014  AliemnCat

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats municipals

La nova guia té com objectiu principal facilitar i simplificar el sistema d'autocontrol que han de tenir implantats tots els establiments de venda dels mercats municipals

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats municipals

Imatge de la Guia

La finalitat d’aquesta Guia és ajudar els mercats municipals a desenvolupar i a implementar el seu Pla d’autocontrol per a la seguretat dels aliments, basat en els criteris del Sistema APPCC, les recomanacions del Codex Alimentarius i la normativa sanitària vigent.

En especial vol ser un suport per a la implantació d’autocontrols per al personal tècnic i responsables municipals amb competències sanitàries en els mercats municipals, i per als comerciants i les associacions de comerciants d’aquests establiments.

Aquest document és una revisió actualitzada de la Guia de Pràctiques correctes d’higiene “Autocontrol en Mercats Municipals” de juny de 2004. El compliment dels autocontrols (APPCC) serà ara molt més àgil i senzill, s’evitaran els antics sistemes documentals tan complexos, i milloraran al mateix temps les garanties en seguretat alimentària.

La Diputació de Barcelona ha elaborat la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats municipals, amb la col•laboració de l’Associació de Mercats Municipals de Catalunya, la Federació de Gremis Detallistes de Productes Alimentaris i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya, l’Institut de Mercats de Barcelona, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró i la Patronal de Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya.