IGP | 22/05/2014  AlimenCat

Ernesto Righetti (Gavà) guanya el premi al millor Pa de Pagès Català

El concurs, organitzat pel Consell Regulador de la Indicació geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, va tenir cinc finalistes: tres flequers de Lleida i dos de Barcelona

Un moment de l'acte d'entrega del premi. Font: DAAM

Un moment de l'acte d'entrega del premi. Font: DAAM

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar el passat mes de novembre convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català, amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la IGP.

Els concursants han hagut de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP, i el jurat ha valorat el seu compliment estricte a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.

El passat 30 d’abril, a l’Escola de Fleca Andreu Llargués de Sabadell, es va celebrar en una eliminatòria prèvia, a la qual es van inscriure 40 flequers del Consell Regulador (28 de la província de Barcelona, 7 de Lleida, 3 de Tarragona i 2 de Girona), dels que van prendre part finalment 30. Es van classificar cinc finalistes: Josep Baldomà (Balaguer), Pau Borràs (Algerri), Jaume Ribas (La Llagosta), Ernesto Righetti (Gavà) i Manel Serra (Lleida). Finalment, Righetti s’ha endut la placa acreditativa i 2.000 euros en metàl·lic.