Verema al Penedès | 15/09/2004  Ruralcat

S¿avança la verema al Penedès amb bones perspectives de collita

11/09/2003 RuralCat. La collita del raïm a la zona del Penedès ja està en marxa ja que, segons ha dit a Ruralcat Josep Ribas, director del Consell Regulador de la Denominació d¿Origen Penedès, s¿avançarà entre 5 o 6 dies degut a les altes temperatures d¿aquest estiu. S¿espera que la verema comenci el proper 18 d¿agost i finalitzi entre l¿última setmana de setembre i la primera d¿octubre. Les previsions de producció i de qualitat del vi són bones tot i que condicionades pel règim de pluges a partir de la segona quinzena d¿agost. Segons dades d¿Efeagro, s¿estima que al llarg d¿aquesta verema es recol·lectaran a la comarca prop de 230 milions de kilos de raïm, en conjunt un 5% més que l¿any passat, superant també la mitjana dels últims cinc anys. No obstant, la producció d¿enguany podria haver estat encara més elevada ja que segons han informat fonts properes als productors del Penedès, en algunes zones està començant a disminuïr el pes del raïm degut a la falta d¿aigua, detectant-se raïms pansits, i ja comencen a caure les fulles més velles. Aquesta sequera però, ¿no ha afectat a les plantacions joves¿, segons ha dit Ribas, i per ara ¿el raïm està madurant al seu ritme normal¿. La calor ha contribuït a les bones condicions sanitàries dels ceps actuant com a protector contra les malalties, tot i que cal esperar al temps dels propers dies ja que si es produeixen aiguats podrien ocasionar malalties a les vinyes, com ara la podridura del raïm. Fonts de l¿Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) assenyalen que la qualitat del raïm seria millor si a partir dels propers dies es produïssin pluges moderades, i no abundants perquè aleshores les previsions de producció anirien a la baixa. Del total de raïm que es recol·lectarà al Penedès durant aquesta campanya, es preveu destinar un 55% a la producció de cava i a la D.O. Catalunya, un 35% a la D.O. Penedès, i un 10% per vi de taula.