AJUTS | 01/04/2020  Ruralcat

Oberta la convocatòria Practicum Odisseu per a pràctiques de joves universitaris en empreses del món rural

Els joves es poden inscriure a les candidatures fins el proper 4 de maig mentre que les empreses poden enviar les seves ofertes fins el 8 d’abril.

El projecte pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals

El projecte pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals

Ja està oberta la convocatòria del Practicum Odisseu, un projecte que es realitza amb el suport del Departament d’Agricultura, l’AGAUR i la Direcció General de Joventut, en què els estudiants de diferents universitats catalanes realitzen pràctiques curriculars i remunerades en empreses i administracions de l’àmbit Leader.

El projecte pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals per tal de promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals.

El Pràcticum Odisseu està adreçat a estudiants universitaris de màsters o graus oficials que hagin superat la meitat dels crèdits acadèmics. Els joves podran fer la petició per a realitzar les pràctiques en empreses remunerades fins el proper 4 de maig al web www.odisseujove.cat.

Per la seva banda, les empreses situades al món rural que vulguin oferir un lloc de pràctiques tenen temps d’inscriure fins a un màxim de dues ofertes fins el 8 d’abril de forma telemàtica per instància genèrica. La selecció de candidats per part de les empreses serà del 7 al 18 de maig mentre que la sol·licitud de l’ajut es podrà fer del 20 al 29 de maig. Les pràctiques tindran una durada mínima de 300 hores a realitzar durant el curs acadèmic fins el 15 de setembre d’enguany.

Fins ara ja hi ha publicades prop d’una vuitantena d’ofertes d’empreses de diferents àmbits. Les ofertes es poden consultar a: http://www.odisseujove.cat/ofertes-de-practiques/.

Font: Odisseu Jove

Informació relacionada