SANITAT ANIMAL | 07/04/2020  Ruralcat

Publicada la fitxa tècnica per a la prevenció de la caudofàgia en granges porcines

La fitxa tècnica pretén orientar els professionals de les explotacions porcines sobre les eines i consells per evitar les mutilacions de cues en l’espècie porcina.

Garrins de transició en llit de palla. Font: DARP

Garrins de transició en llit de palla. Font: DARP

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, juntament amb l’IRTA, ha elaborat una fitxa tècnica per a la prevenció de la caudofàgia en granges porcines que pretén abordar el repte de criar porcs amb les cues intactes i controlar el risc d’un brot de caudofàgia.

La fitxa explica en què consisteix aquest fenomen i analitza les causes i el procés de la caudofàgia. També explica què cal fer davant un brot de caudofàgia i quines mesures es poden prendre per a prevenir-lo, a través d’una completa taula d’indicadors. També s’inclou la normativa vigent reguladora de l’escuat en el porcí.

El document també mostra la importància d’implementar un sistema d’avaluació de riscos com una eina preventiva específica per al control de la caudofàgia, que acosta el ramader a les singularitats de l’espècie porcina i que,  a través d’una observació més acurada i unes pràctiques de maneig més conscients, aconsegueix revertir aquest problema fins a mantenir-lo en nivells que li garanteixin una producció econòmicament adequada i li permetin plantejar-se la cria d’animals sense escuar.

Font: RuralCat